26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Velikonoce s Františkem

21. 3. 2017

|
Tisk
|

Prefektura papežského domu zveřejnila program pro letošní Velikonoce s papežem Františkem, k němuž se budou moci připojit i poutníci do Věčného města.

Vydání: 2017/12 Odešel za nejkrásnějším Králem, 21.3.2017



Na Květnou neděli 9. dubna bude František předsedat liturgii na svatopetrském náměstí od 9.30 hodin. Při slavnosti požehná ratolesti.
Na Zelený čtvrtek 13. dubna bude sloužit křižmovou mši od 9.30 v bazilice sv. Petra. Kde oslaví večerní památku ustanovení Eucharistie, nebylo dosud oznámeno – loni to bylo v centru pro migranty, předloni ve věznici.
Na Velký pátek 14. dubna bude Svatý otec předsedat obřadům v bazilice sv. Petra od 17 hodin, od 21.15 povede křížovou cestu u Kolosea.
Hlavním celebrantem bude papež František též při slavnostní vigilii na Bílou sobotu od 20.30 v bazilice sv. Petra, kde udělí křest několika katechumenům.
Na Hod Boží velikonoční bude pak od 10 hodin sloužit mši svatou na vatikánském náměstí. V poledne z lodžie udělí tradiční požehnání Urbi et Orbi.
S výjimkou křížové cesty a velikonočního požehnání budou poutníci pro účast na těchto událostech potřebovat bezplatné vstupenky. Ty lze do 31. března objednat prostřednictvím formuláře, který je ke stažení na adrese .
Počínaje Velkým pátkem bude velikonoční slavení se Svatým otcem přenášet Televize Noe a částečně i Radio Proglas.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou