26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

'Těším se do Brazílie'

9. 5. 2007

|
Tisk
|

Vydání: 2007/19 Skauti včera dnes a zítra, 9.5.2007

„Těším se na svou cestu do Brazílie, která se uskuteční v polovině tohoto měsíce,“ řekl papež Benedikt XVI. při generální audienci ve středu 2. května, a udělal tak radost poutníkům ze Sao Paula, kteří přijeli na svato- petrské náměstí do Vatikánu.

Dále uvedl, že se chce setkat s latinskoamerickou mládeží i s biskupy té oblasti. „Mimoto budu sloužit mši svatou, při které svatořečím bratra Antonína Galvao de França (františkánského řeholníka žijícího na přelomu 18. a 19. století, pozn. red.) a zahájím 5. plenární zasedání episkopátů Latinské Ameriky a Karibské oblasti,“ řekl Svatý otec.

Již šestá papežova zahraniční cesta
Na svou v pořadí šestou zahraniční pastorační návštěvu odletí Benedikt XVI. z hlavního římského letiště 9. května ráno. Na veřejnosti se poprvé objeví z balkónu kláštera sv. Benedikta. Zajímavým bodem papežovy cesty do Latinské Ameriky je sobotní návštěva „Farmy naděje“, františkánské léčebny pro narkomany ve městě Guaratinguetá. Zahájení plenární konference biskupů z Latinské Ameriky v brazilském poutním místě Aparecida, které je hlavním důvodem papežské cesty, se uskuteční poslední den jeho návštěvy, v neděli 13. května, na památku Panny Marie Fatimské. Zúčastní se ho na 250 biskupů z Brazílie, Argentiny, Kolumbie a dalších zemí.
(Redakční uzávěrka tohoto čísla byla 6. dubna, pozn. red.)
(kathnet, kš, RaVat)
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou