23.–29. dubna 2024
Aktuální
vydání
17
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Skautský farář bojoval o život

30. 7. 2013

|
Tisk
|

Skautský farář bojuje nad centrem Košic o život! Taková zpráva se objevila minulou středu v několika slovenských médiích.

Vydání: 2013/31 Na místě setkání vyroste nová čtvrť, 30.7.2013, Autor: Tomáš Kutil

Naštěstí nešlo o žádnou katastrofu, nýbrž o velmi netradiční propagaci Pochodu pro život, který se v Košicích uskuteční v září. Skaut, farář a zkušený paraglidista P. Andrej Legutký vzlétl z košického letiště a absolvoval celou trasu pochodu. Jen byl přitom o několik set metrů výše, než budou v září ti, kdo se na pochod vydají. Na padáku měl nakreslený sedm metrů dlouhý nápis „Pochod za život“.
„Chceme, aby se lidé přestali aspoň na chvíli zaobírat jen přízemními věcmi a aby upřeli svůj zrak do výšky. Létání je totiž skvělý způsob, jak upozornit na vyšší ideály, jako je třeba ochrana nenarozeného života,“ vysvětlil svůj velmi netradiční nápad P. Legutký.
Farář, který se paraglidingu věnuje odmala, chtěl dokonce přistát přímo v centru města. K tomu ale nakonec nedostal povolení, takže musel přistát na louce kousek za Košicemi.
Celý let nakonec proběhl bez komplikací a kněz s úsměvem na tváři bez problémů dosedl na zem. Paragliding je podle něj poměrně bezpečný sport, a přestože už letěl mnohokrát, zatím žádné zranění při tomto svém koníčku neutrpěl.
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou