23.–29. dubna 2024
Aktuální
vydání
17
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Ukončení katechetického kurzu v Olomouci

9. 9. 2004

|
Tisk
|

Vydání: 2004/6 Handicapovaní, 9.9.2004, Autor: Ivana Jeništová

Vyučovat náboženství ve školách či připravovat děti i dospělé k biřmování, ke svátostem mohou nyní absolventi dvouletého katechetického kurzu, který pořádalo Katechetické centrum Arcibiskupství olomouckého. V sobotu 31. ledna převzali absolventi osvědčení o ukončení studia. V olomoucké katedrále sv. Václava je při slavnostní mši svaté na závěr kurzu oslovil arcibiskup Jan Graubner: 'Jestli vás kurz nalákal k radostnému životu s Bohem a probudil touhu pokračovat v jeho prohlubování, pak jste studovali dobře.' Arcibiskup Graubner též absolventům řekl, aby nevyučovali náboženství, ale vychovávali misionáře, kteří budou schopni pracovat pro Krista. 'Kéž se vaši žáci stanou apoštoly, kteří přivedou ke Kristu svoje přátele, děti přivedou rodiče a rodiče přivedou děti. Tehdy splníte svůj úkol katechety dobře,' dodal arcibiskup Graubner. Na kurz, který začal v lednu 2002, se přihlásilo 260 posluchačů. Věk účastníků se pohyboval mezi 18 a 70 lety, největší skupinu tvořili 20- 40letí lidé. V rámci kurzu se posluchači seznámili s teologickými obory, psychologií, katechetikou, didaktikou či náboženskou pedagogikou. Své osobní představy o zapojení do katechetické práce ve farnosti zpracovali v závěrečné seminární práci z pastorální teologie.

Snímek snímek archiv Katechetického centra


 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou