16.–22. dubna 2024
Aktuální
vydání
16
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

SONICFLOOd míří do České republiky!

1. 7. 2008

|
Tisk
|

Vydání: 2008/27 Cyrilometodějské dvojčíslo , 1.7.2008

„Byli jsme všude možně, ale v České republice ještě ne – to bude poprvé,“ reaguje Rick Heil, frontman pop-rockové kapely SONICFLOOd, na otázku, zda už někdy hrál v Česku. Za pár dní totiž tato kapela pěti mladíků z amerického městečka Nashville v Tennessee zavítá na moravský Velehrad, aby v rámci setkání mládeže Activ8 zahrála 18. 7. na benefičním koncertě „Pro Ukrajinu“.

Své debutové album vydala skupina SONICFLOOd v roce 1999 a už tehdy spojovala členy kapely společná vize tvořit hudbu, která by přiváděla lidi k Bohu a zároveň byla jeho chválou. „Myslím, že chvály jsou nejsilnější nástroj, jak bojovat proti různým pochybnostem,“ říká Rick Heil. Podle něj máme totiž za určitých okolností sklon pochybovat i o Boží dobrotě. „Velká věc na hudbě je právě to, že je vždy dostupná. A když se cítíš tímto životem skřípnutý, vždycky ji můžeš nechat zaznít – a nechat Pána, aby tě znovu postavil na nohy,“ radí hudebník a dodává: „Jsi totiž to, čím jsi naplněn.“ Porozumění Boží dobrotě je něco, co sám Heil nedávno zakusil na vlastní kůži, když se uzdravil z vážné nemoci, s níž někteří bojují po celý život.
SONICFLOOd vydal po debutovém albu, pojmenovaném podle názvu kapely, ještě několik dalších desek a také hudební DVD (více o skupině najdete na www.sonicflood.com). Má na svém kontě už 1,5 milionu prodaných alb a jednu nominaci na prestižní Grammy. Kapela už koncertovala v Austrálii, Brazílii, Singapuru, Turecku, Thajsku, Jižní Africe, ale i v některých evropských zemích.
Na Velehrad s ní má přijet i Tracy Ferrie, kytarista metalové kapely Stryper. Zajímalo nás, jak jdou dohromady Boží chvály a tvrdá rocková hudba. „Tracy je dobrý kamarád, skvělý člověk, který opravdu miluje Boha. Občas s námi hraje – a hodně ho to baví. Myslím, že uctívání začíná v srdci, a když hraje Tracy se Stryper, tak také chválí Pána,“ tvrdí Rick Heil. Velký rozhovor s ním přineseme v příštím čísle KT.
Velehradské setkání české a slovenské mládeže ActIv8 pořádá ve dnech 18. – 20. 7. Sekce pro mládež ČBK a Sekcia pre mládež KBS v souvislosti se Světovými dny mládeže v australském Sydney. Samotný benefiční koncert, na němž vedle SONICFLOOdu vystoupí i slovenská worshipová kapela Tretí deň, je určen na podporu charitních projektů na Ukrajině. Více informací o koncertě lze najít na www.activ8.cz.
(pau, pol)

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou