16.–22. dubna 2024
Aktuální
vydání
16
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Každý den je velký Boží zázrak!

2. 5. 2007

|
Tisk
|

Vydání: 2007/18 Křesťan a regionální politika, 2.5.2007



Každému, kdo hledá v čím dál chudší nabídce bohatých televizí něco smysluplného, neunikla určitě televize Noe. Nepatří k těm bohatým financemi, ale je světlou výjimkou ve své nabídce. O tom, kam její tvůrci směřují, jsme si povídali s P. Leošem Ryškou, který je jedním z „otců zakladatelů“ této televize.

Televize Noe prošla v poslední době změnami, které se týkají hlavně rozšíření vysílání.
Naši diváci mohou registrovat rozšíření jak po stránce obsahové, tak i četnosti. Od 10. května, tj. po roce existence TV Noe, rozšiřujeme vysílání z deseti na čtrnáct hodin denně s tím, že se budeme snažit o víkendu vysílat nepřetržitě od rána (od 8. hodiny) do noci (do 1 hodiny).

Odehrálo se za rok vašeho vysílání něco, co jste neočekávali?
Neočekávali jsme tak rychlý vývoj jednotlivých návazných aktivit. Například jsme již po půlroce otevřeli pobočku v Brně, ale i v Praze máme novou redakci. Ozývají se tvůrci z mnoha míst naší země a chtějí s námi spolupracovat. Neočekávali jsme, jak fantastickým způsobem na nás zareagují Slováci – že přijmou TV Noe za svou vlastní.

Zaskočilo vás něco i nepříjemně?
Zaskočily mne spíše pozitivní události. Z těch negativních možná fakt, že nás pár jedinců označilo za brzdu v církvi – to, co děláme, je prý ostudou církve, prý vytváříme jakési ghetto. Když vám to řekne kněz, tak to mrzí a bolí o to víc...

Mezi vaše nejsledovanější pořady patří živé debaty. Možná i tím, že vypadají tak pohodově.
A přitom jsou to pro nás velmi vzrušující chvíle plné adrenalinu. Nikdy dopředu nevíte, jak živý přenos dopadne, kdo zavolá a podobně. Při poslední Noemově poště mi například ujela ruka a já na mixážním pultě omylem vyjel nesprávnou šavli, a tak se dostalo do vysílání i něco ze zákulisí...

Předpokládám, že při malém personálním obsazení vaší televize pracujete tak, že každý máte na starosti spoustu věcí a musíte se umět na 100 procent spolehnout jeden na druhého. Je to těžké?
Je to těžké, ale je to nutnost. O svých spolupracovnících mohu říct jenom to nejlepší. Vždyť právě oni tvoří tvář televize Noe. Spoléhám se na ně, mám k nim velikou důvěru a s úžasem pozoruji, kolik obětí jsou ochotni pro společné dílo přinést. Jsou to zlatíčka a děkuji za ně denně, že mi je Boží prozřetelnost „přihrála“.

Práce v televizi Noe přináší tedy kromě velkých starostí i nemalé radosti...
Beru každý den vysílání jako velký Boží zázrak. Těch radostí je tolik, že mi dávají sílu unést všechny starosti.
Připravil MARTIN MAHDAL
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou