26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Bob a Bobci se vracejí... na CD Abrahám

9. 12. 2008

|
Tisk
|

Vydání: 2008/50 70 let od smrti Karla Čapka, 9.12.2008, Autor: red

Třinácti zbrusu novými písněmi se vrací na hudební scénu muzikant a novinář Bob Fliedr. Své nové album písní pro děti s názvem Abrahám představil poprvé 7. prosince v pražském Komunitním centru Matky Terezy. Cédéčko vydalo Karmelitánské nakladatelství a spolu s ním i zpěvník.

Písně byly původně napsány pro děti právě ze zmíněného komunitního centra, které je na CD také zpívají. Album jinak svou tematikou volně navazuje na autorovu kazetu Daniel, která vyšla v roce 1994 ve stejném nakladatelství. „Písničky se opět snaží odrážet dětský svět, být hravé, veselé, jednoduché, ale zároveň se snaží dětskýma očima refletovat kořeny, na kterých stojí naše civilizace,“ říká Bob Fliedr.
Hlavní rozdíl mezi oběma nahrávkami je podle něj ve zvuku. Zatímco na kazetě Daniel děti doprovází jen akustická kytara, na Abrahámovi hraje celá kapela. „A ne lecjaká. Vlastně poprvé v životě jsem nahrával písničky v opravdickém studiu s partou profesionálních muzikantů – a měli jsme na to celkem dost času,“ prozrazuje Bob Fliedr. Svůj návrat k písňové tvorbě pak komentuje slovy: „Přimělo mě k tomu pár lidí, kteří do mě tak dlouho hučeli, až jsem si dal říct. Bylo těžké celý projekt rozjet, na jaře jsme s dětmi začínali úplně od nuly, ale asi nejtěžší bylo sehnat na Abraháma peníze. Tým lidí, který se kolem projektu postupně vytvořil – od dětí přes vyřizovačku grantů, sbormistra, muzikanty po mecenáše – ale šlapal úžasně.“ Na nahrávku Daniel navázal Fliedr i jinak – názvem dětského sboru, který se jmenuje i tentokrát „Bobci“.
K cédéčku Abrahám vydává Karmelitánské nakladatelství i zpěvník s ilustracemi Jindry Hubkové. Ta je také autorkou Abraháma s velbloudem na přebalu CD.


Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou