23.–29. dubna 2024
Aktuální
vydání
17
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Ke Svatému týdnu

7. 4. 2020

|
Tisk
|

Na začátku Svatého týdne vybízí papež František ke vzájemné pomoci a „tvořivosti lásky“ v situaci, kdy lidé prožijí Velikonoce odděleně.

Vydání: 2020/15 Biskupové: zapalte svíčku, 7.4.2020

„Představuji si vás, jak ve svých rodinách vedete nezvyklý život, abyste se vyhnuli nákaze,“ ubezpečil papež ve velikonočním videoposelství, které přenášela italská TV2000. „Nosím v srdci všechny rodiny, zvláště ty, které mají mezi sebou nemocného nebo prožívají zármutek ze ztráty někoho blízkého,“ dodal. Svatý otec rovněž řekl, že často myslí na osamělé a zvláště staré lidi, dále na nemocné koronavirem, ale i na ty, kdo se o ně starají. „Kolik je jen hrdinů každý den a každou hodinu!“ ocenil práci zdravotníků. A také ujistil, že se modlí za ty, kdo mají strach o svou práci, vězně či bezdomovce.
„Je to chvíle obtížná pro všechny. Pro mnohé ta nejobtížnější. Snažme se, pokud můžeme, využít tento čas co nejlépe: buďme velkodušní, pomáhejme – třeba i telefonicky nebo na sociálních sítích,“ vybídl papež. „I když jsme izolováni, může tvořivost lásky dosáhnout myšlenkou a duchem daleko. Tvořivost lásky je dnes nezbytná,“ zdůraznil. „Jedni vedle druhých v lásce a trpělivosti můžeme připravovat lepší čas. Děkuji, že jste mě přijali k sobě domů. Pohlaďte trpící, děti a staré lidi. Řekněte jim, že papež jim je nablízku a modlí se, aby nás brzy všechny Pán zbavil zla. A vy se, prosím, modlete za mne,“ uzavřel Svatý otec své videoposelství, které si lze pustit v několika jazycích na www.vaticannews.va.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou