26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Kam vyrazit za betlémy?

18. 12. 2013

|
Tisk
|

Kam se během svátků vydat za betlémy a duchovními programy? Napoví projekt Křesťanské Vánoce a jeho specializované webové stránky.

Vydání: 2013/51 Cesta do Betléma, 18.12.2013, Autor: Václav Štaud

Myšlenka vznikla nejprve v Brně a v loňském roce se pod jednotným vizuálním stylem rozšířila po celé České republice. Zejména prostřednictvím internetových stránek www.KrestanskeVanoce.cz si mohou věřící i nevěřící občané vybírat v okolí svého bydliště, kdy a kde je možné se po vyčerpávající celoroční práci osvěžit poselstvím Kristova narození. To se týká především obyvatel a návštěvníků Prahy a Brna.

ZAPOJILY SE TŘI CÍRKVE

V bohatém výběru jim pomohou výpravné modro-zlaté plakátky, brožury představující slovem i obrazem ty nejkrásnější betlémy a mnoho tematických akcí farností a sborů. „Projekt byl koncipován jako ekumenický a jsme rádi, že se k němu v brněnské diecézi spojily už tři křesťanské církve – vedle katolíků Českobratrská církev evangelická a Bratrská jednota baptistů. Neméně důležitá je skutečnost, že všechny betlémy, kostely a modlitebny budou přístupny bez placení,“ zdůrazňuje Martina Jandlová, mluvčí brněnského biskupství, které se ujalo celostátní koordinace projektu Křesťanské Vánoce.

„Modlím se za každého z těch zástupů, které vždy o Vánocích přicházejí, aby při duchovních prožitcích nalézaly nový pokoj pro svá srdce. Nebojte se u betléma odložit i vážné starosti a přemýšlet o smyslu vlastního života a jeho důstojnosti,“ vzkazuje do všech rodin generální vikář brněnské diecéze Mons. Jiří Mikulášek.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou