26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Začaly evangelizační Dny víry

2. 6. 2015

|
Tisk
|

Dny víry už jsou v hlavním městě v plném proudu. Začaly v sobotu a potrvají až do konce tohoto týdne. Do evangelizační akce, jaká u nás nemá obdoby, se v hlavním městě zapojily farnosti, řády i komunity. Své požehnání připojil papež František.

Vydání: 2015/23 Začaly evangelizační Dny víry, 2.6.2015, Autor: Tomáš Kutil

Papež František požehnal Dnům víry dokonce dvakrát – přesněji řečeno své požehnání „vyslal“ dvěma různými cestami. Nejprve osobně při rozhovoru s provinciálem františkánů br. Jeronýmem Františkem Jurkou, který se s ním setkal minulý týden při generální kapitule svého řádu. Skrze nunciaturu pak dorazilo požehnání ještě oficiální cestou – v dopise podepsaném státním sekretářem Svatého stolce kardinálem Pietrem Parolinem.
„Papež velmi oceňuje tuto prozíravou pastorační iniciativu, která má přinést živou zkušenost s novou evangelizací, a přeje si, aby podnítila obnovené hlásání Božího slova, upevnila přijetí evangelního učení a napomohla autentickému křesťanskému životu,“ píše kardinál Parolin. Pokračuje, že Svatý otec vyprošuje v bohaté míře dary Božího Ducha pastýřům, aby vedli svěřené farnosti – a ty se stávaly živými společenstvími víry, a věřícím laikům, aby pociťovali naléhavou potřebu oživit svou misionářskou identitu.
Papež: vyprošuji vám nebeskou ochranu
„S prosbou o modlitbu za svou službu jakožto nástupce apoštola Petra vyprošuje nebeskou ochranu Matky Boží a ze srdce posílá Vaší Eminenci, kněžím, spolupracovníkům a všem věřícím apoštolské požehnání, o které jste žádal,“ uzavírá kardinál Parolin v dopise, jehož adresátem je pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka. K přání se připojil apoštolský nuncius arcibiskup Giuseppe Leanza, který zaslání dopisu a tím i informaci o udělení požehnání Svatého otce zprostředkoval.
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou