16.–22. dubna 2024
Aktuální
vydání
16
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Za nenarozené se modlí stále víc mladých lidí

31. 3. 2015

|
Tisk
|

Oslavit Den nenarozených dětí v Napajedlích – u hrobu dívky, která za ně položila život, se minulou středu rozhodly stovky věřících.

Vydání: 2015/14 Církev přivítá nové bratry a sestry, 31.3.2015, Autor: Jiří Gračka

Příloha: Diecézní zpravodajství KT14 - Olomoucká arcidiecéze

Mši svaté ve farním kostele sv. Bartoloměje předsedal o slavnosti Zvěstování Páně arcibiskup Jan Graubner. Její účastníci se poté společně vydali na nedaleký hřbitov, aby se pomodlili růženec u hrobu místní rodačky Aničky Zelíkové. Ta se nabídla jako dobrovolná oběť za hřích umělého potratu a zemřela roku 1941 ve svých sedmnácti letech na následky tuberkulózy.
Obdivem k Zelíkové se netají Veronika Bečicová, studentka třetího ročníku Arcibiskupského gymnázia v Kroměříži. „Obdivuju její neskutečnou odvahu a její velká oběť ve mně vzbuzuje mnoho otázek k zamyšlení,“ uvedla pro KT dívka, která se do Napajedel vydala v rámci pěší pouti pořádané svou školou. „O účasti jsem měla jasno, protože jsem potřebovala odevzdat Pánu své problémy a pomodlit se za lidi, na kterých mi záleží,“ dodala.
O tom, že zdejší oslava Dne nenarozených dětí a vzpomínka na Aničku Zelíkovou mladé lidi přitahuje, svědčí napajedelský farář P. Ryszard Turko: „Rok od roku jejich počet stoupá, kromě Arcibiskupského gymnázia letos přijeli například studenti ze Stojanova gymnázia na Velehradě.“
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou