23.–29. dubna 2024
Aktuální
vydání
17
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Za církevními památkami do Litoměřic

16. 7. 2019

|
Tisk
|

Centrum litoměřické diecéze nabízí řadu lákadel k návštěvám a rodinným výletům, a to obzvláště v prázdninových měsících.

Vydání: 2019/29 Rekordní a misijní konference, 16.7.2019, Autor: Karel Pučelík

Příloha: Diecézní zpravodajství - Litoměřická diecéze


K letní návštěvě města na Labi už neodmyslitelně patří stále se rozšiřující prohlídkový okruh Církevní památky, který turisty provede osmi stanovišti. Startovními body jsou městské dominanty, tedy katedrála sv. Štěpána nebo kostel Všech svatých. Možným začátkem trasy je i Informační centrum v domě Kalich, kde je rovněž zpřístupněna vyhlídka. Na programu prohlídky je i Diecézní muzeum a chrám sv. Jakuba.
Součástí okruhu je i věž katedrály a Severočeská galerie výtvarného umění se stálou barokní expozicí. Galerie navíc může návštěvníky pozvat i na další výstavy – v současnosti tam prezentují svá díla mladí malíři z Litoměřicka. Obrazy jsou k vidění rovněž v jezuitském kostele Zvěstování Panně Marii, kde do téměř poloviny srpna vystavuje abstraktní autorka Veronika Tučková.
Celý okruh je možné zakončit v Biskupském pivovaru u sv. Štěpána. Kromě ochutnání zlatavého moku z již několikrát oceněného minipivovaru lze dobře poobědvat v tamější restauraci. Poukázka právě na pivo nebo limonádu či kávu ve Fér Kafe navíc čeká jako odměna na každého účastníka prohlídky.
Okruh bude přístupný až do 15. září a základní vstupné stojí 150 korun. Nechybí ani podrobný výklad, který mají na starosti studenti Filozofické fakulty Univerzity Karlovy.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou