12.–18. března 2024
Aktuální
vydání
11
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Velehrad se chystá na oslavy

23. 4. 2013

|
Tisk
|

Až 50 tisíc návštěvníků očekávají během letošního 1 150. výročí příchodu sv. Cyrila a Metoděje na Moravu organizátoři letošní velehradské poutě.

Vydání: 2013/17 Pouť kněží na Velehradě se vydařila, 23.4.2013, Autor: Jiří Prinz

„Je to výjimečný rok, takže pracujeme na tom, aby nedošlo k problémům. Ty by mohly být způsobeny tím, že na Velehrad letos přijede dvakrát až třikrát více lidí než v minulých letech,“ říká Kristina Vavríková z organizačního týmu Dnů lidí dobré vůle. Podle jejích slov se vedle tradičních částí programu, jakými jsou například ruční přepisování Bible či soutěž ve fotbalových dovednostech, mohou letos návštěvníci těšit na řadu novinek. Jednou z nejzajímavějších bude výstava výtvarných děl zhotovených technikou šité krajky v oblasti liturgie a folkloru a vernisáž vítězných fotografií zachycujících loňské Dny lidí dobré vůle. K tradičním akcím naopak patří expozice výtvarných děl vězňů. „Jedná se o výstavu nejlepších vězeňských autorských děl, která byla vybrána na základě soutěže s názvem Cesta naděje. Výstava bude obsahovat nejen obrazy, ale i zajímavé artefakty,“ zve Kristina Vavríková a všem, kdo se 4. a 5. července vydají na Velehrad, připomíná, že k vidění zde bude také pravý misijní jarmark či řada výstav na Stojanově gymnáziu.
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou