23.–29. dubna 2024
Aktuální
vydání
17
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Velehrad se chystá na desítku tisíc mladých lidí

23. 6. 2008

|
Tisk
|

Vydání: 2008/26 Veřejné mínění v církvi, 23.6.2008, Autor: red

Přípravy na akci české a slovenské mládeže nazvanou ActIv8 (18. – 20. července na Velehradě) jsou v plném proudu. ActIv8 je alternativou pro všechny, kteří nemohou cestovat do Sydney na setkání mládeže s Benediktem XVI.

Organizátoři očekávají několik tisíc účastníků z obou zemí. Setkání se připravuje s podporou visegrádské čtyřky a zúčastní se ho i delegace z Polska a Maďarska. Zváni jsou mladí lidé od 15 let, kteří se tentokrát nemusí nikde registrovat ani hlásit. „Nocovat se bude ve vlastních stanech ve stanovém městečku. To bude stát na sedmihektarovém poli, které jsme pronajali,“ popisuje finiš příprav jedna z organizátorek Eva Renzová. Společná setkání se budou konat u hlavního pódia – netradičně umístěného vedle baziliky. Mladí lidé se mohou těšit na workshopy, křížové cesty, celonoční adorace či benefiční koncert pro Zakarpatskou Ukrajinu, na němž vystoupí skupina SonicFlood. Zpěvem setkání doprovodí mezinárodní sedmdesátičlenná schola, která předvede český i slovenský repertoár. „Přímý přenos ze Sydney pak budeme sledovat kvůli časovému posunu ve dvě hodiny v noci,“ vysvětluje Eva Renzová. Mezi mladé lidi přijedou čeští, moravští i slovenští biskupové. Celé setkání má zajišťovat tým šesti stovek dobrovolníků. Více informací na www.activ8.cz.



Organizátoři hledají další dobrovolníky, kteří pomohou s registrací účastníků, se stavěním stanů, se zajištěním pořádku a se zdravotní péčí. Podrobnější informace, požadavky a kontakty lze nalézt na www.activ8.cz.
(red)
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou