9.–15. dubna 2024
Aktuální
vydání
15
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Ve Vatikánu se chystá zpravodajská stanice H2O

22. 1. 2007

|
Tisk
|

Vydání: 2007/4 Jak skoncovat s nikotinem, 22.1.2007

Nová „papežská CNN“... tak hovoří italský tisk o chystané zpravodajské rozhlasové a televizní stanici. S vysíláním do celého světa (v šesti jazycích) by měla začít okolo Velikonoc. Projekt vznikl z iniciativy osob, které působí v mediální oblasti. Jak potvrdil mluvčí Svatého stolce Federico Lombardi, Vatikán tuto iniciativu vítá.

Novou stanici bude možné sledovat také přes internet (její stránky jsou www.h2onews.tv) a pokud se podaří ji zformátovat, tak si ji budou moci zájemci naladit i přes mobilní telefony. Vydělat na sebe si však prý musí sama. Potvrdil to také jeden z iniciátorů projektu Jesus Colina, vedoucí katolické zpravodajské agentury Zenit. Spojitost s chemickým vzorcem pro vodu (H2O) tady rozhodně není náhodná. Jak totiž uvádějí iniciátoři projektu, nová stanice má být „živou vodou“. „Tato zpravodajská stanice má být vodou pro ty, kteří ji používají. Bude přinášet informace, jež tryskají z pramene evangelia a oživují ty, kteří je přijímají,“ uvádějí iniciátoři projektu.

JSME STANICÍ NADŠENI
Zpravodajství „papežské CNN“ budou moci v brzku sledovat také diváci v České republice, a to v rámci vysílání TV Noe. „Když jsem byl loni na podzim na Kongresu katolických televizí v Madridu, tak tam tuto stanici představovali a já jsem jí byl velmi nadšen. Už jsme také požádali o licenci, takže ve chvíli, kdy rozběhnou vysílání, uvidí ho i diváci naší televize,“ říká P. Leoš Ryška, ředitel TV Noe. Dodává, že dabing možná vznikne ve spolupráci se slovenskými kolegy z televize Lux, takže některé zprávy budou v češtině a jiné zase ve slovenštině.
„Zpravodajství H2O má na starosti Federicco Lombardi a protože ho znám, myslím, že to bude hodně zajímavé – a to i pro lidi, kteří třeba nežijí v katolické církvi, ale zajímají se o dění uvnitř. Viděl jsem už nejen grafiku, ale i některé ukázky a obojí má švih. Myslím, že to bude velké zpestření pro naši televizi a její diváky,“ uzavírá Leoš Ryška.
(kathnet, kš, RaVat)
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou