26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Týden pro manželství

4. 2. 2020

|
Tisk
|

Národní týden manželství, který se koná v týdnu kolem svátku sv. Valentýna letos už počtrnácté, povzbuzuje manžele, aby se věnovali svému vztahu a obnovili, co se z něj vytratilo. Jeho akce probíhají od 10. do 16. února.

Vydání: 2020/6 Třicet let svobody řeholí, 4.2.2020, Autor: Karel Pučelík



Pro letošní ročník organizátoři vybrali téma: Manželství v síti. V jaké síti? V mnoha. „Program nabízí různý pohled na manželské vztahy – například jako na součást sítě mezigeneračních vztahů,“ uvedla mluvčí týdne Marie Nováková.
Nové možnosti i úskalí pro vztahy přináší sociální sítě. „Digitální technologie se budou dále rozvíjet a v dobrém i zlém ovlivňovat naše nejdůležitější vztahy. I proto dává smysl zabývat se tématem manželství v síti. Každé dobré manželství potřebuje k životu dostatek času a pozornosti, ať už v on-line, nebo v off-line světě,“ přiblížil téma Týdne manželství koordinátor Petr Adame. Organizátoři ovšem připomínají, že nechtějí na svět internetu a digitálních technologií pohlížet předem jako na hrozbu.
Manželské večery
V rámci Týdne manželství se po celé republice bude konat řada přednášek a tematických akcí. Na několika místech začnou kurzy nazvané „Manželské večery“, které trvají déle než zmíněný týden. Pro snoubence jsou zase k dispozici kurzy přípravy na manželství. Více informací je možné najít na internetové stránce: .
Národní týden manželství vznikl v roce 1996 ve Velké Británii, aby upozornil, že manželství a vztahy vyžadují péči a čas. Od roku 2007 se pravidelně koná v České republice. Postupně se iniciativa rozšířila do více než dvaceti dalších zemí světa.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou