16.–22. dubna 2024
Aktuální
vydání
16
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Události v církvi v ČR a světě

11. 1. 2006

|
Tisk
|

LEDEN 

Vydání: 2006/1 Máš důvěru v budoucnost?, 11.1.2006, Autor: Josef Pala

CÍRKEV ROCE 2005 V ČESKÉ REPUBLICE

4. – 5. 10. V národním centru Světového apoštolátu Fatimy v Koclířově u Svitav proběhlo 62. plenární zasedání České biskupské konference.

2. – 23. 10. Eucharistie – zdroj a vrchol života a poslání církve – byl název 11. synodu, který se konal v Římě.

5. 10. Ministr zahraničí Cyril Svoboda se jako první politik České republiky sešel s papežem Benediktem XVI. po jeho zvolení do čela katolické církve v dubnu 2005. Cyril Svoboda jednal ve Vatikánu se svým protějškem, vatikánským tajemníkem pro vztahy mezi státem a církví arcibiskupem Giovannim Lajolem.

7. 11. Papež Benedikt XVI. jmenoval nového generálního ředitele Radia Vatikán. Stal se jím italský jezuitský kněz P. Federico Lombardi (1942).

 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou