26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Tátové bojovali, děti fandily

5. 3. 2013

|
Tisk
|

Vydání: 2013/10 Srdečně poděkoval, rozloučil se a odešel, 5.3.2013, Autor: Tomáš Kutil

Napínavý souboj až do poslední sekundy zažil minulou sobotu zaplněný zimní stadion v Poličce na Vysočině. Tým Klofanů z Chrudimi se tu utkal s týmem Salaš Hradec Králové o pohár biskupa Jana Vokála.

Sobotní zápas byl vyvrcholením celé sezony Křesťanské amatérské hokejové ligy (KAHL), kterou letos hrálo šest týmů. Čtyři z nich pak postoupily do vyřazovací části. Finále přilákalo mnoho diváků. Převládali příznivci Klofanů, dorazilo ale i mnoho domácích, přestože farní poličský tým skončil až na třetím místě, a ve finále tedy nehrál.

V ochozech stadionu nechyběly tradiční atributy hokejových fandů – dresy, šály, trubky či bubny, ale namísto typické mužské převahy fandily především děti a jejich maminky. O přestávkách se pak děti nahrnuly na střídačky a své tatínky mohutně povzbuzovaly.

Po poměrně opatrné první třetině nabral zápas spád a Klofani, jejichž fanoušci měli v publiku jasnou převahu a dávali to notně najevo, vstřelili první gól. Radost diváků byla obrovská. „To je ono, chlapi, přidáme další,“ hecoval své svěřence trenér. A oni poslechli. Za chvíli přidali druhou trefu a na začátku třetí třetiny už vedli 3:0. Zdálo se, že je rozhodnuto. Tým Salaš se ale nevzdal a bojoval. Po krásné akci se jim podařilo poprvé překonat do té doby bezchybného gólmana Klofanů a prolomit svou střeleckou smůlu. Další trefy na sebe nenechaly dlouho čekat, a než se diváci stačili rozkoukat, bylo vyrovnáno. A Salaši to nestačilo. Přidala čtvrtý gól a loňští vítězové ligy Klofani byli jako opaření. Přesto se nadechli k závěrečnému náporu, dokonce odvolali brankáře a puk do brány tlačili snad i očima. Salaš přesto odolala a své vítězství uhájila. Zhruba za 20 minut tak mohl její kapitán, jinak teolog P. Tomáš Petráček, za bouřlivého potlesku zvednout nad hlavu veliký pohár od královéhradeckého biskupa Jana Vokála. A udělal to se stejnou radostí, jako kdyby držel Stanleyův pohár, který patří vítězi slavné kanadsko-americké NHL.

„Jsem velmi rád, že se chlapi takhle společně setkávají, sportují a dělají dobrou věc,“ pochvaloval si poličský administrátor P. Miloslav Brhel, jenž vítězům spolu se starostou předával medaile. Na finále zval mj. v ohláškách či na farním webu. Atmosféra i úroveň finále se líbily rovněž hlavnímu organizátorovi ligy Luboši Sedlákovi. „Musím pochválit Poličku, místní zajistili bezvadné zázemí,“ prozradil. Ligu by velmi rád rozšiřoval do dalších diecézí, líbila by se mu i představa „konkurenčních“ soutěží, jejichž vítězové by se pak utkali mezi sebou. „Potřebovali bychom pro to ale více nadšenců – jak hráčů, tak organizátorů. Kdo by do toho měl chuť, ať se mi ozve,“ pobízí Luboš Sedlák. Bližší informace o lize a kontakty jsou na www.kahl.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou