26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Tancem podpořili dobrou věc

12. 2. 2019

|
Tisk
|

Na dvě stovky účastníků charitního benefičního plesu přišly 8. února do Saloonu Roudná v Plzni pod pořit humanitární a rozvojové projekty, které Diecézní charita Plzeň (DCHP) provo zuje v Latinské Americe.

Vydání: 2019/7 Ve jménu Boha nelze vést války, 12.2.2019, Autor: Alena Ouředníková

Příloha: Diecézní zpravodajství - Plzeňská diecéze


 
„Výtěžek plesu, který předběžně odhadujeme na pětadvacet tisíc korun, použijeme na vybavení farní základní školy Las Mercedes v Asunciónu, hlavním městě Paraguaye,“ upřesnil Pablo Chacón Gil, vedoucí Střediska rozvojové spolupráce DCHP. Zmíněnou školu se právě díky charitě podařilo před rokem zcela rekonstruovat a rozšířit o nové prostory. Dokumentární film o tomto projektu byl mimo jiné součástí plesového programu.
Jinak se ale v prostorách Saloonu především tančilo – zejména v latinskoamerickém rytmu. Ples zahájil – nikoliv tancem, leč vřelým poděkováním – biskup Tomáš Holub. „Humanitární pomoc má v dnešní době obrovský význam a jsem rád, že Charita se v ní v duchu své služby angažuje různými způsoby. Velký dík patří všem, kdo v tom pomáhají,“ chválil biskup.
Ředitel Jiří Lodr připomněl, že letos uplynulo nejen čtvrtstoletí od založení Diecézní charity Plzeň, ale také patnáct let od vzniku projektu Adopce na dálku, který momentálně podporuje na tři stovky dětí v rozvojových zemích Latinské Ameriky.
Neformální a srdečnou atmosféru plesu podtrhovala hudba kapely Impala, inspirací pro tanečníky bylo představení latinskoamerických tanců v podání skupiny Fitdanceart Plzeň. Značné pozornosti se těšila i půlnoční barmanská show.
„Výnos plesu, který poputuje do asunciónské školy, se počítá jednak ze vstupného, jednak z tomboly, která mohla letos být díky sponzorům skutečně bohatá. Děkuju všem za podporu, ples se vydařil přímo fantasticky,“ radoval se Pablo Chacón Gil.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou