26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Sv. Jana uctí i filadelfský arcibiskup

19. 4. 2011

|
Tisk
|

Vydání: 2011/17 Velikonoce, 19.4.2011

Papeže Benedikta XVI. bude při Celonárodní pouti ke cti sv. Jana Nepomuka Neumanna v Prachaticích zastupovat filadelfský arcibiskup kardinál Justin Rigali. V pondělí 18. dubna ho Svatý stolec oficiálně jmenoval pro tuto příležitost papežským legátem. Kardinál Rigali je totiž nástupcem sv. Jana Neumanna na biskupském stolci ve Filadelfii. „Loni jsem se při pouti po stopách Jana Nepomuka Neumanna setkal s kardinálem Rigalim v jeho rezidenci ve Filadelfii a jsem nesmírně šťastný, že ho teď na oplátku budeme moci přivítat na národní pouti v Prachaticích,“ přibližuje českobudějovický biskup Jiří Paďour. Už teď jsou obě diecéze v čilém kontaktu – společně připravují slavnostní uvítání kardinála a dojednávají detaily jeho pobytu v ČR. „Při 150. výročí úmrtí Jana Nepomuka jsme loni navštívili jeho hrob ve Filadelfii. Letošní výročí 200 let od jeho narození oslavíme v jeho rodišti,“ doplňuje biskup Paďour. Celé události přitom věnuje zvláštní pozornost i Vatikán. „Právě vysláním legáta Svatý otec potvrzuje svůj osobní respekt vůči našemu rodákovi,“ dodává biskup Paďour.
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou