16.–22. dubna 2024
Aktuální
vydání
16
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Starosta Orla Ladislav Šustr rezignoval

26. 10. 2010

|
Tisk
|

Vydání: 2010/44 Mládí a smrt, 26.10.2010, Autor: Jiří Prinz

Rezignovat na vedení křesťanské sportovní organizace Orel se minulou neděli rozhodl jeho dlouholetý starosta Ladislav Šustr. Chce tím uklidnit napětí, které v Orlu panuje od doby, kdy odešel z KDU-ČSL.

„Starosta Ladislav Šustr po sobě zanechává čistý stůl. Rozhodl se rezignovat až poté, co proběhla revize hospodaření v Orlu, která konstatovala, že vše je v naprostém pořádku,“ uvedl generální sekretář Orla Ladislav Kotík a dodal: „Odešel tak půl roku před sjezdem, aby, jak říká, zajistil potřebný klid na výběr a volbu nového vedení.“ Právě klidu si přitom v uplynulých měsících v Orlu mnoho neužili. Nedlouho po medializované aféře „milion za zákon“ rozpoutali Šustrovi odpůrci z orelských řad proti svému letitému starostovi řadu protestních iniciativ: založili internetové stránky, kde bývalého poslance za KDU-ČSL tvrdě kritizují, a následně zorganizovali i petici za jeho odvolání z čela Orla. Tu podepsalo několik desítek lidí. Jak již KT informoval, jeho odpůrci také demonstrovali při orelské pouti na Svatém Hostýně. „Vadí mi, že se po skandálu milion za zákon nám Orlům ani neomluvil a jako jediný důvod svého odstoupení z politiky uvedl, že se jí už cítí unaven. Jako by se nic nestalo,“ postěžoval si jeden ze signatářů petice Josef Holomek.

Členové: udělal pro Orla mnoho dobrého

Pro většinu z osmnáctitisícičlenné organizace však zůstane Ladislav Šustr jedním z nejúspěšnějších starostů, jakého ve své stoleté historii Orel poznal. „Když Ladislav Šustr nastoupil do funkce starosty, neměl Orel ani polovinu svého dnešního členstva. Neměli jsme žádná sportoviště, takřka žádné zázemí. A dnes? Jsme dynamicky se rozvíjející organizací, která si dokázala vydobýt všeobecný respekt. A na tom má největší zásluhu právě Ladislav Šustr,“ uzavřel Ladislav Kotík a Josef Holomek s ním v této věci souhlasí. „Nedá se popřít, že za ta léta udělal pro Orla řadu dobrých věcí.“

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou