26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Schönstattské rodiny se potkaly v Rokoli

7. 5. 2019

|
Tisk
|

V Rokoli proběhlo o minulém víkendu Evropské fórum schönstattských rodin, při kterém se setkali jejich zástupci z jednotlivých zemí.

Vydání: 2019/19 Svatý otec v zemi růží, 7.5.2019, Autor: Pavel Sršeň

Příloha: Diecézní zpravodajství - Královehradecká diecéze


 
Setkání má za cíl výměnu zkušeností a přednesení zajímavých témat pro práci s rodinami a koná se jednou ročně. Jeden rok vždy v Německu v Schönstattě, další pak v jiné zemi, tentokrát tedy ve východočeské Rokoli. „Letos slavíme 100 let od založení schönstattského hnutí. Stavební kameny hnutí jsou tři: volíme cestu svatosti, žijeme autentické vztahy a rozhodujeme se pro misijní působení. A na tom jsme chtěli postavit letošní setkání v České republice. Připravovali jsme ho společně se Švýcary, s nimiž máme společné kořeny a podobné dějiny vzniku hnutí v obou zemích. Náš zakladatel v roce 1912 tehdy prohlásil ke skupině bohoslovců, že je třeba se společně vychovávat – což znamená, že i on jako vychovatel se chce rovněž nechat vychovávat ve společenství ke svobodnému a pevnému kněžskému charakteru,“ hovořila o poslání hnutí Kateřina Stejskalová, jedna z organizátorek setkání.
Hlavním tématem v Rokoli byl tentokrát život pro ostatní, život nového člověka v nové společnosti. Tato myšlenka se dostala i do loga hnutí, kde se členové nové rodiny drží za ruce se spoustou dalších rodin a obkružují tak celou zeměkouli. Jednotliví zástupci zemí v Rokoli svědčili, co se za posledních pět let právě v tomto duchu v jejich zemi změnilo, jaké projekty se tématu týkají.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou