16.–22. dubna 2024
Aktuální
vydání
16
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Registrace na pouť s papežem už nyní!

26. 6. 2007

|
Tisk
|

Vydání: 2007/26 Hurá na prázdniny, 26.6.2007, Autor: Jiří Macháně

„Pokud se poutníci chtějí dostat na setkání s papežem 8. září v Mariazell, měli by zbystřit. Pokud se včas nepřihlásí, vůbec se do tohoto poutního místa nedostanou,“ varuje P. Pavel Dokládal, který má organizační zajištění pouti v Česku na starost.

Rakouská biskupská konference totiž oslovila své sousedy, včetně České biskupské konference, s pozváním a prosbou o koordinaci poutníků. „Rakouští organizátoři tak chtějí zabránit zmatkům, které se vyskytly při pouti Středoevropských katolických dnů v roce 2004. Chystají vše důkladněji a napřed,“ vysvětluje P. Pavel Dokládal, vedoucí Poutního centra královéhradeckého biskupství, které ČBK pověřila koordinací pouti za Českou republiku.
„Kdo chce jet za Svatým otcem do Mariazell, musí se hlásit už nyní. Chápu, že každý teď plánuje spíš svou letní dovolenou. Apeluji však na všechny, aby této informaci věnovali pozornost. Poutníci musí být evidovaní a předem se přihlásit. Organizátoři totiž říkají, že do Mariazell nepustí autobusy, ani žádnou osobu, která nebude mít akreditaci. Tu lze získat u nás. Bohužel také stojíme před šibeničními termíny, proto je to nutné vyřídit co nejdříve,“ vzkazuje poutníkům P. Dokládal.
Národní koordinátor tímto vyzývá všechny cestovní kanceláře či jiné organizace a farnosti pořádající pouť za papežem a do Marizell v sobotu 8. září, aby se co nejdříve ohlásily a seznámily s organizačními pokyny. Kontakt: Poutní centrum při Biskupství královéhradeckém, Velké nám. 35, 500 01 Hradec Králové, tel. se záznamníkem 495 063 670, mobil 731 598 752, e-mail: poutnik@diecezehk.cz.
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou