26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Vždyť ani nevím, kde ta cizí daleká země přesně leží...

17. 3. 2015

|
Tisk
|

Slovy z titulku jsem zareagoval, když jsem přijal první podnět, abych podpořil práci pro chudé na Haiti. Ptal jsem se nebeského Otce v postní a velikonoční době, s jakou pomocí bych měl přispěchat. Odpověď přišla prostřednictvím spolužáka, který prosil o nákladní auto pro haitskou farnost. Neváhal jsem a oslovil šikovné farníky – a tak, světe, div se, dnes jezdí po rozbitých haitských cestách dvě Pragy V3S z farnosti Blatnice pod Svatým Antonínkem.

Vydání: 2015/12 První krajané dorazili do Česka, 17.3.2015, Autor: Zdeněk Stodůlka

Příloha: Projekt Praga - Haiti

Připadal jsem si téměř jako Matka Tereza, která viděla Ježíše v chudých lidech a v jejich volání „Žízním!“, když přišel z Haiti druhý požadavek – voda! „Copak o tom něco víme? Vždyť to nemůžeme zvládnout! Jak dát lidem v tak chudé zemi vodu?“ honily se mi hlavou obavy. Chtělo to nadšení tvůrců projektu Praga-Haiti, kteří dnes na Haiti provozují tři desítky studní s pitnou vodou. Jsou to šikovní chlapci, kterým nadšení nechybí.
Pořád ještě nevíte, jak naplnit Pánova slova: „Měl jsem žízeň a dali jste mi napít?“ Nevnucuji, ale nabízím. Podpořte tento konkrétní projekt vrtání studní s pitnou vodou.
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou