16.–22. dubna 2024
Aktuální
vydání
16
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

IVA HÜTTNEROVÁ

28. 10. 2004

|
Tisk
|

Vydání: 2004/32 Ekumenická manželství, 28.10.2004, Autor: Iva Tereza Grosskopfová

Příloha: Doma

Manželka Petra Mändla. Vystudovala DAMU. Ačkoli je herečka, ráda maluje, dovede ocenit staré věci, které sbírá a umí je opravovat a šikovně využívat. Doma má nádhernou zahradu, o niž pečuje a kde odpočívá. Má dospělého syna Matouše a dceru Kláru. V České televizi moderuje pořad Domácí štěstí.

Z Vašich obrázků srší optimismus a také důraz na dobré lidské vztahy. Co je pro vás v mezilidských vztazích to nejdůležitější?
Možná si s pomocí obrázků optimismu dodávám. Dobré vztahy potřebuji, abych klidně spala - ale to snad každý. Nemám ráda otevřené konflikty, napětí mezi lidmi, rivalitu, a tak se snažím stýkat a pracovat jen s těmi, kteří tohle nedělají. Samozřejmě ne vždy se to daří.

Ráda malujete staré lidi. Jak se díváte na stáří a co na něm oceňujete?
Sama na sobě už zaznamenávám, že stáří nebude procházka růžovým sadem. Snad jediné pozitivní na něm je, že se člověk s věkem dobere jisté moudrosti, ale ani to není pravidlo. Nebojím se stáří, ale nemoci a nemohoucnosti.

Vaše obrázky jsou velmi pohodové. Kdy vy sama cítíte pohodu?
Pohoda mě často zastihne zcela nečekaně - třeba při procházce neznámým městem nebo v ZOO s vnoučaty či ve sklípku s kamarády. Ale nejvíc jsem v pohodě při práci na zahradě, kde si i při dřině odpočinu a kde jsem nejraději.

Co považujete za nejdůležitější pro to, aby rodina fungovala správně?
Pevné nervy a smysl pro humor.

V čem nejvíce oceňujete své blízké?
Každý z mých blízkých - ať z rodiny, či přátel - umí něco, co já nedokážu, každý má nějaký povahový rys, který já nemám a vážím si ho. Ale asi nejvíc je oceňuji za loajálnost ke mně.

Co lze říci o dnešních lidech a jejich způsobu života?
'Lidé ztrácejí zdraví, aby vydělali peníze. Ty pak utrácejí za to, aby dali do pořádku své zdraví.' Dnešní životní tempo je vražedné, všichni se bojíme zastavit a udělat si čas na rodiče, děti, přátele nebo aspoň na procházku. Možná proto tak tíhnu ke starým časům, kdy se žilo pomaleji.
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou