26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Bývalí studenti na Velehradě

10. 2. 2015

|
Tisk
|

Nad vztahy, prací i společností se zamýšleli účastníci Absolventského Velehradu.

Vydání: 2015/7 Týden manželství. Aby vztah vydržel, 10.2.2015, Autor: Jiří Gračka

Příloha: Olomoucká arcidiecéze

Setkání, jehož druhý ročník uspořádalo o víkendu Vysokoškolské katolické hnutí ČR, přilákalo na dvě stě mladých lidí. Ti mohli volit ze tří tematických okruhů, a tak sdílet zkušenosti profesního života, vést dialog o odpovědnosti za své okolí nebo diskutovat o vztazích.
Podle hlavní organizátorky Marie Kováříkové byl největší zájem o přednášku „Jak žít vztahy“, z nabídnutých besed zase zaujala témata „Moderní mladý křesťan“ a „Křesťan a peníze“. Více než na samotné přednášky byl přitom kladen důraz na debaty. „Účastníci tak byli motivováni, aby o tématech přemýšleli a vyjádřili svůj názor,“ objasnila Kováříková.
Ve srovnání se Studentskými Velehrady, na které většina účastníků setkání dříve jezdila, je podle Kováříkové Absolventský Velehrad méně hravý, nenabízí například sportovní aktivity. „Také duchovní program není rozdělen do skupinek, ale modlitby jsou společné pro všechny,“ doplnila organizátorka.
Doprovodný program setkání, které na Velehradě probíhalo od pátku do neděle, nabídl mimo jiné divadelní představení či posezení u cimbálu a vína. Duchovní nabídka obsahovala kromě společných mší svatých tichou adoraci nebo večer chval a účastníkům bylo k dispozici několik kněží pro svátost smíření či duchovní rozhovor.
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou