26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Pouť ke kapli Božího milosrdenství

25. 4. 2006

|
Tisk
|

Vydání: 2006/17 Nemám rád sám sebe, 25.4.2006, Autor: Václav Štaud

Procesím a poutí do Slavkovic oslavili lidé z celé republiky svátek Božího milosrdenství. Před časem totiž začali v této obci na Vysočině budovat kapli Božího milosrdenství, kterému je zasvěcená právě uplynulá neděle.

Slavnost se uskutečnila před již dokončenou hrubou stavbou kaple, která by měla být vysvěcena už příští rok.
Mezi několika stovkami poutníků byli ctitelé Božího milosrdenství z celé republiky. Jejich prostřednictvím poslal místní farář P. Pavel Habrovec upřímné poděkování všem, kdo na stavbu pravidelně přispívají. „Tady v centru Vysočiny si mnoho lidí uchovalo hlubokou víru a smysl pro oběť“, říká P. Habrovec. „A to nemluvím jen o stavbě kaple. Dnes ráno jsem například křtil dvojčata, která doplnila v rodině stav dětí na deset. Ve farnosti máme celou řadu početných rodin. Nepochybuji, že je v souladu s Boží vůlí, aby právě zde vyrostla kaple, kde budeme vzývat tolik potřebné Boží milosrdenství. Dnešní účast napovídá, že už teď můžeme hovořit o národních poutích,“ doplňuje P. Habrovec.
Hlavním celebrantem poutní mše svaté byl slavkovický rodák, nyní děkan ve Velkém Meziříčí P. Jiří Peňáz. „Prosme vytrvale o Boží milosrdenství a přejme je i všem našim bližním. Aby byl Bůh milosrdný také k nám, až doputujeme ke svému cíli,“ uzavřel P. Peňáz poutní slavnost.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou