26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Po stopách Štěpána Trochty

24. 3. 2015

|
Tisk
|

Sto a deset let k tomu uplyne od smrti kardinála Štěpána Trochty 26. března. S jeho životem se seznamovaly děti a mládež v Teplicích.

Vydání: 2015/13 Českobudějovickou diecézi povede Mons. Vlastimil Kročil, 24.3.2015

Příloha: Diecézní zpravodajství KT13 - Litoměřická diecéze

Tamní sídliště Trnovany se v minulém týdnu stalo dějištěm akce nazvané Po stopách Štěpána Trochty. Účastníci si ve vybraných disciplínách ověřili nejen svoji fyzickou kondici, ale také vlastní um a dovednosti.
„Chtěli jsme zábavnou formou připomenout život významné osoby naší nedávné historie. Teplické salesiánské středisko je hrdé, že nese jméno Štěpána Trochty, biskupa litoměřického v letech 1947 až 1974,“ uvedla ředitelka střediska Vendulka Drobná.
Jednotlivé disciplíny ilustrovaly významné okamžiky Trochtova života, jehož 110. výročí narození si letos 26. března připomínáme. Na celkem osmi stanovištích děti poznaly různé etapy jeho života. Závěrečná detektivní kancelář pak důkladně prověřila všechny znalosti, které si účastníci z jednotlivých soutěží odnesli, a na vítěze čekaly sladké odměny. 
Na přípravě programu se podíleli pracovníci teplického Salesiánského střediska Štěpána Trochty spolu s občanským sdružením SADBA. Tato pražská organizace školí a vysílá dobrovolníky, kteří po dobu jednoho roku pracují v zařízeních pro děti a mládež v Africe, Indii, Mexiku či dalších zemích světa.
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou