26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Anketa Kniha čtenářů

23. 10. 2012

|
Tisk
|

Přes katastrofické předpovědi, že se knihy (zvláště ty dobré) přestávají číst a nikdo je už nekupuje, vychází rok co rok celá řada kvalitních děl. Dobrá literatura je stále vydávána, kupována a čtena.

Vydání: 2012/43 Ze života katedrály, 23.10.2012, Autor: Aleš Palán

Zatímco náklady periodického tisku v poslední době většinou klesají, knižní produkce zůstává na svém. Nejsou to žádná kvanta, mnoho knih nedosáhne ani tisícového nákladu, ale poselství zachycené na jejich stránkách zaznít mohlo – což je podstatné.

Problém je trochu jinde: aby se čtenář, který nesleduje knižní produkci důsledně, mohl v té záplavě orientovat, potřebuje navigaci či radu. O tu se už několik let snaží také Dobrá kniha čtenářů Katolického týdeníku.

Redakce KT již čtvrtý rok oslovila vybraná nakladatelství s nabídkou zařadit několik jejich nejnovějších titulů do soutěže . O tom, která kniha pak zvítězí, rozhodují výhradně čtenáři našich novin. Jen oni mohou hlasovat a z předložené nabídky vybírat ty tituly, které je nejvíc zaujaly. Vítězného autora a nakladatele pak může těšit nejen samotný úspěch, ale i publicita a možnost využít ho v rámci propagace. Tři vylosovaní čtenáři pak obdrží od Katolického týdeníku knihy jako malou pozornost. Hlasovat můžete klasickou poštou nebo elektronicky – podrobnosti naleznete na jiném místě této stránky.

Podzim je v knižní branži nejexponovanější dobou, vycházejí tituly, které mají ambici vstoupit na vánoční trh a využít každoročního zvýšeného zájmu čtenářů. Někdo kupuje dárky v předstihu, jiný si chce všechno dobře rozmyslet. Oběma skupinám vychází vstříc načasování  2012. Nabídku knih pod stromeček tu máte už nyní. O tom, která z nich se stane favoritem, a bude tak mít větší šanci oslovit i další čtenáře, můžete spolurozhodnout právě vy. Tak šťastnou volbu. 

Jak vybrat vítěznou knihu

 určují výhradně čtenáři Katolického týdeníku. Každý z nich má v rámci této ankety tři hlasy, které může rozdělit třem knihám z námi předkládané nabídky.

Pořadí nerozhoduje: kniha uvedená jako první dostane jeden bod úplně stejně jako kniha zapsaná na druhé či třetí pozici.

Hlasy nelze kumulovat: není tedy možné dát dva, či dokonce tři hlasy jedinému titulu. Pokud vás ale tolik knih nezaujalo, je možné dát hlas jen dvěma či jediné knize. Vítězem ankety  se pak stane titul, který v součtu všech hlasů získá nejvyšší počet bodů. Stejnou hodnotu má hlas poslaný klasickou poštou jako hlas poslaný elektronicky.

Čtenáři mohou hlasovat dvěma různými způsoby. Jednak písemně na kuponu, který si vystřihnou z třetí stránky této přílohy KT. Svůj hlas pak musí zaslat do 9. listopadu na adresu: Katolický týdeník, Londýnská 44, 120 00 Praha 2. Obálku, prosíme, označte heslem „Kniha čtenářů“.

Hlasovat je možné i na internetu. Stránky  mají už několik týdnů novou podobu a zájem uživatelů internetu o ně vzrůstá. V těchto dnech se tam už nachází také možnost hlasovat v anketě . I tady se hlasuje pro tři knihy a každá získá jeden bod bez ohledu na pořadí. Pojďte s námi soutěžit. Bez vás, čtenářů KT, se tato soutěž neobejde!

Výsledky soutěže ohlásíme v KT č. 47. S autorem či nakladatelem nejúspěšnější knihy přineseme rozhovor a vítězný titul představíme. 

O nominovaných titulech si můžete přečíst více v aktuálním čísle KT přímo zde v elektronické verzi. Přístup k el. verzi mají všichni předplatitelé elektronického předplatného a Ti, kteří si zakoupí toto číslo přes SMS.

Celý článek je k dispozici jen platícím čtenářům - elektronické předplatné k dispozici zde.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou