16.–22. dubna 2024
Aktuální
vydání
16
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Na Svatém Kopečku se to skauty 'jen hemžilo'

6. 5. 2009

|
Tisk
|

Vydání: 2009/19 Žena jako matka, 6.5.2009

Několik desítek skautů a skautek z Olomoucka se sešlo v sobotu 25. dubna na Svatém Kopečku na jubilejní patnácté skautské pouti. Oslavilo tak svátek sv. Jiří, patrona skautů.

Pouť byla zahájena mší svatou ve svatokopecké bazilice, kterou sloužil P. Petr Košák. V poledne pak začala velká skautská hra, v níž děti hledaly zapomenutou Zemi věčného mládí. „Poutí chceme poukázat na to, že skauting vychází z křesťanských zásad, a snažíme se naše aktivity organizovat tak, aby výchova skautská i náboženská šly ruku v ruce,“ řekl Petr Kalman, vůdce 8. střediska Vládi Tylšara, které se společně s 9. střediskem Jana Boska (sdružujícím katolické skauty z Olomouce a okolí) na pořádání pouti tradičně podílí. Desetiletá Barbora Kvapilová z Olomouce, která patří mezi Sluníčka při 4. roji Světlušek, byla na skautské pouti už po několikáté. „Hrozně mě to tady baví. Nejvíc se těším na soutěže, hlavně na chození po laně,“ prozradila s úsměvem.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou