16.–22. dubna 2024
Aktuální
vydání
16
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Lidé byli i letos štědří

15. 7. 2008

|
Tisk
|

Vydání: 2008/29 Katolická charismatická konference, 15.7.2008, Autor: Lenka Fojtíková

Soutěž ve fotbalových dovednostech, ruční opisování Bible, výstavy fotografií, dětských výtvarných prací, prezentaci komunit a hnutí, mezinárodní setkání vozíčkářů, mši svatou a koncert Večer lidí dobré vůle. To všechno nabídl v pátek 4. července program velehradských slavností.

„U koncertů jsem od počátku v roce 2000, kdy vše začalo. Nejdříve šlo jen o přímé rozhlasové přenosy. Později televize koncert vysílala ze záznamu. Letos jsme měli počtvrté přímý televizní přenos. Jsem moderátor-amatér, proto jsem si na pomoc přizval profesionálku Lucii Výbornou. Stali jsme se přáteli,“ dělí se o dojmy z moderování koncertu P. Prokop Siostrzonek. Jak říká, setkání s lidmi dobré vůle na Velehradě není jen prázdnou frází. „Prostřednictvím televize je to navíc éterem propojení srdcí mnoha lidí, protože všichni diváci každým rokem podporují stále více představova- né charitativní projekty,“ doplnil břevnovský převor.
Na Velehradě vznikají nejen přátelství, ale dokonce i manželské páry. Jeden z nich vytvořil populární zpěvák Petr Bende a dnes už jeho manželka Zuzana, která je zde každým rokem ve funkci produkční. „Vystupuji tady letos potřetí. Před dvěma roky jsme se tu seznámili, ve středu jsme se pak na molu rybníčku nedaleko baziliky vzali,“ prozradil zpěvák. „Velehrad se tak pro nás stal navždy symbolickým,“ shodli se novomanželé.
Na večerním koncertě vystoupili kromě Petra Bendeho i Jiří Pavlica s Hradišťanem, skupina Peha, Ewa Farna a řada dalších umělců.
Díky dárcovským DMS bylo vybráno 1,3 milionu korun. Částka bude rozdělena stejným dílem mezi Klub Skleník v Brně, který nabízí alternativní prostředí pro drogově závislé, projekt Výzva v Ostravě poskytující pomoc rodinám s těžce postiženými dětmi a Dům na půli cesty sv. Josefa v Karlových Varech, který pomáhá mladým lidem, opouštějícím ústavní zařízení, začlenit se do společnosti.


Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou