16.–22. dubna 2024
Aktuální
vydání
16
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

KT dostal 9 bodů z 10

6. 12. 2016

|
Tisk
|

V uplynulých dnech se nám podařilo dokončit zpracování rozsáhlé ankety z letošního léta. Z vašich odpovědí jsme se leccos dozvěděli o vás i o nás. Dali jste nám vědět, co máte v KT rádi a co byste si přáli změnit.

Vydání: 2016/50 Roráty lákají nejen věřící, 6.12.2016

Přinášíme to nejpodstatnější z dotazníku, který jste v létě vyplňovali s velkým nadšením: odpovědí přišlo 6 579, třetina po webu, zbytek poštou. Většinu z nich (63 %) zaslaly ženy. KT se distribuuje zhruba v počtu 40 000 kusů, do ankety se tedy zapojila šestina lidí, kteří ho kupují. Navíc jsme se dozvěděli, že týdeník si přečtou průměrně více než dva lidé.
Třetina čtenářů žije v obcích s méně než dvěma tisíci obyvateli, 22 % pak žije ve velkých městech. Třicet procent čtenářů má vysokou školu a 43 % se jich v církvi aktivně angažuje. Většina čtenářů (65 %) je v penzi.
Z maximálních deseti bodů získal KT ve vašem hodnocení 9,1 bodu. Nejoblíbenější stranou je ta poslední věnovaná papeži Františkovi, následuje stránka s rozhovory, titulní strana, domácí zpravodajství a liturgie. Máte také velký zájem o naše témata, duchovní stránku a zahraniční zpravodajství – čím pestřejší, tím lepší. A velmi oceňujete diecézní přílohy.
Mnozí z vás využili v dotazníku volný prostor pro spontánní komentář. Po přepsání do počítače z toho vzniklo 67 stran! Kromě redaktorů pročetl vaše poznámky i ekonom KT Martin Steiner, který spočítal, že více než 90 % ohlasů je konstruktivních a pozitivních.
Výhrada, která zaznívala nejčastěji, byla prosba, abychom častěji zařazovali dopisy čtenářů. Budeme se snažit. Píšete si o čtení na pokračování. Toto přání plníme jenom v létě, kde se zpravidla děje méně aktuálních věcí. Máte rádi také rubriku Bůh v mém životě. Příspěvky do ní nám můžete také sami posílat na adresu redakce nebo na e-mail: sekretariat@katyd.cz.
Ohledně televizního programu nás nejčastěji žádáte, zda by nemohl být umístěn zvlášť. Technicky by to šlo, ale noviny by byly o dost dražší. Věřte, že se dlouhodobě potýkáme s rostoucími náklady a snažíme se být co možná nejdostupnější.
Ptali jste se opakovaně na kontakty diecézních redaktorů – naleznete je na konci kalendária na každé diecézní straně. Pište jim, prosíme, své tipy na zajímavé akce a mějte pochopení i pro to, když se hned nevejdou.
Někoho rozčilují dárcovské složenky. Vězte, že zájem našich partnerů omezujeme na tři za měsíc. Navíc je k nim vždy osmistránková příloha, na které se zevrubně dozvíte, na co peníze směřují, abyste se mohli informovaně rozhodnout, zda přispějete. V zahraničních katolických periodikách je složenek mnohem více.
Vaše ohlasy nás velice potěšily a kritické náměty se staly součástí redakčních plánů.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou