26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Knižní šeptanda již pošesté

21. 10. 2014

|
Tisk
|

Je pár dní po volbách, a už naše čtenáře vyzýváme, aby hlasovali znovu. Tentokrát nebudeme vybírat zastupitele a senátory, nýbrž autory a nakladatele. Již pošesté vám k pozornosti předkládáme anketu Kniha čtenářů Katolického týdeníku.

Vydání: 2014/43 Papež blahořečil Pavla VI., 21.10.2014, Autor: Jan Paulas Aleš Palán

Příloha: Kniha čtenářů 2014

O jejím vítězi nerozhoduje nikdo jiný než čtenářská obec. Vítězem se stane ten, kdo získá nejvíc hlasů. Odměnou mu nebude finanční ohodnocení ani nějaká medaile. Může se těšit na to nejpodstatnější: na pozornost čtenářů.
Nakladatelské domy investují nemalé finance do reklamy. Ve světě přesyceném informacemi je třeba na nový titul upozornit. Známá věta, že „hodnotné dílo si samo cestu mezi lid najde“, je dost možná stále pravdivá, ale může to trvat roky. Nakladatel, autor a konec konců ani čtenář ale tak dlouho čekat často nechtějí. Ti, kdož se na nové knize podílejí, touží – a potřebují – zaujmout tady a teď.
Knihy jsou často inzerovány v médiích i na reklamních poutačích. Někteří čtenáři se pídí po dílech svého oblíbeného autora, čtou recenze a anotace v tisku i na internetu. Ti zasvěcenější pak dají hodně na to, které nakladatelství knihu vydává. Jak však vyplývá z různých průzkumů, nejlepším doporučením je stále prostá šeptanda. Do ruky vezmeme nejčastěji takovou knihu, kterou nám někdo doporučí: rodina, přátelé, spolužáci, spolupracovníci, internetoví blogeři, přátelé na Facebooku…
Anketa Kniha čtenářů KT funguje právě na této bázi. Protože vítěze vybírají čtenáři, mohou její výsledky sloužit jako podklad pro právě takové doporučení. Kniha čtenářů nenajde ten nejlepší titul daného roku. Má jiný úkol a plní ho dobře: pomáhá pojmenovat knihu, o níž se mezi lidmi mluví – a to v dobrém. Otázka, „co čtou rádi ti druzí,“ může velmi často předcházet otázce, po které knize příště sáhnu já sám.
Vážení čtenáři Katolického týdeníku, nechte si prostřednictvím naší ankety doporučit dobrou četbu. A pomozte se ve vydaných titulech lépe zorientovat druhým. Hlasujte s námi.
Hlasovat můžete zde.
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou