23.–29. dubna 2024
Aktuální
vydání
17
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Kam o svátcích na jesličky

15. 12. 2020

|
Tisk
|

Sedm betlémů se v pražské arcidiecézi o svátcích nově otevře veřejnosti v rámci projektu Křesťanské Vánoce. Celkem jich bude k vidění více než padesát.

Vydání: 2020/51-52 Aby se vaše radost naplnila, 15.12.2020, Autor: Tereza Zavadilová

Příloha: Diecézní zpravodajství - Pražská arcidiecéze


Kaple sv. Michala v Dejvicích nebo kostel Českobratrské církve evangelické v Braníku, kostel sv. Václava ve Dvorech-Velibech, nižborský kostel Povýšení sv. Kříže, kostel sv. Jana Křtitele ve Všejanech, kostel Narození Panny Marie v Pičíně nebo kostel sv. Vavřince v Žebráku – všechny tyto chrámy se letos nově zapojily do celostátního projektu Křesťanské Vánoce. Lákají k prohlídce jesliček, a to od Štědrého dne po celé vánoční období.
„Navzdory koronakrizi máme letos početní rekord zapojených betlémů,“ raduje se Kristina Poláčková z pražského arcibiskupství, která má organizaci betlémů v rámci projektu na starosti. Novinkou letošního devátého ročníku Křesťanských Vánoc je výzva pro děti předškolního věku a z prvních stupňů ZŠ. Ty se mohou zúčastnit soutěže o nejlepší (nejdéle dvouminutové) video s tématem „Co jsme zažili s domácím betlémem“. Lze je zasílat do 6. ledna na betlemy.praha@apha.cz.
Akci doplňuje vánoční hra pro děti „Sestav si svůj betlém“, tentokrát v provedení akademické malířky Jindry Hubkové. V každém ze zapojených kostelů je pro děti k dispozici jedna z 31 postaviček s biblickým citátem na zadní straně figurky, z nichž si děti složí scénu u jesliček.
Kompletní seznam betlémů, jejich otevírací dobu a doprovodný program lze nalézt na webu krestanskevanoce.cz.
Aktuální informace o souvisejícím projektu Betlémské světlo jsou na betlemskesvetlo.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou