26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Jan Pavel II. hrdinou kresleného filmu

24. 10. 2006

|
Tisk
|

Vydání: 2006/43 Člověk a zvíře, 24.10.2006, Autor: Kateřina Šťastná

Po kresleném satirickém pořadu „Popetown“ (Papežské město), které vysílala hudební stanice MTV, a jehož vysílání vyvolalo velkou nevoli nejen v řadách katolíků, možná mnozí věřící nechtějí o dalším kresleném pořadu ani slyšet. Ten následující, nazvaný „Jan Pavel II., přítel celého lidstva“, se však naprosto liší. Minulý týden byl dokonce představen na tiskové konferenci ve Vatikánu.

Vůbec první kreslený film, jehož hrdinou je papež Jan Pavel II., vyprodukovala španělská společnost Cavin Cooper Production a pracovalo na něm dvaadvacet kreslířů. Papež tam vystupuje jako postava z Disneyových pohádek. „Jsou dva důvody, proč je pro mě film důležitý. Je to jednak pocta Janu Pavlu II., ale také mojí matce, která ho velmi uctívala. Chtěl jsem se pokusit ukázat Jana Pavla II. z lidské stránky, protože tu druhou stranu všichni známe,“ uvedl producent José Luis Lopez-Guardia.
Příběh dětem vyprávějí dvě papežovy osobní holubice, které vzpomínají na Karola Wojtyłu jako na ministranta, na sportovce ve fotbalové bráně nebo herce na divadelních prknech. Vyprávějí také o jeho zvolení na Papežský stolec i o posledních okamžicích jeho života, kdy lidé na přeplněném Svatopetrském náměstí napjatě sledovali okna apoštolského paláce... „Produkce nabízí nejintimnější momenty a nejvýznamnější události ze života Jana Pavla II. z doby, kdy mu říkali Lolek, až po chvíle, kdy byl zvolen papežem,“ vysvětlují tvůrci.
Na kreslený film navazuje ještě dokumentární část se skutečnými snímky, které představuje Jan Pavel II. ze svého pohledu. DVD s filmy by mělo být k sehnání v 80 zemích světa do Vánoc a cena by se měla pohybovat mezi 10 a 20 eury. „Naším cílem je, aby bylo DVD v každé rodině,“ uvedl producent filmu. Ukázky je možné vidět také na www.johnpauliitrailer.com.
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou