26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Jak hledat a také nalézt své povolání?

16. 4. 2019

|
Tisk
|

Hledání povolání. Takové téma zvolili organizátoři tradič ního setkání mládeže v litoměřické diecézi.

Vydání: 2019/16 Radost Velké noci zrozená z bolesti, 16.4.2019, Autor: Karel Pučelík

Příloha: Diecézní zpravodajství - Litoměřická diecéze


„Nad tématem se mladí lidé zamýšleli společně s litoměřickým biskupem Janem Baxantem,“ ohlíží se za setkáním Petra Přenosilová z litoměřického diecézního centra mládeže. 
Mladí věřící dorazili do Litoměřic už v pátek odpoledne. „Celá událost začala mší svatou. Večer pak vyvrcholil nádhernou křížovou cestou. Myslím, že na ni nikdo z účastníků jen tak nezapomene, protože jsme celý příběh nemohli vidět – bylo to totiž připravené tak, že jsme ho mohli jenom slyšet,“ popsala účastnice setkání Eliška Stránská.
Hlavním hostem setkání byla sestra Marie-Anna Linhartová, která si na sobotní dopoledne připravila přednášku o hledání povolání. Odpoledne si pak každý mohl vybrat svůj program. „Člověk měl na výběr z celkem jedenácti skupinek. Zvolit si to pravé téma bylo tedy opravdu těžké, protože každé bylo nějakým způsobem zajímavé,“ popisuje Stránská. Účastníci setkání mohli slyšet řadu dalších příběhů a svědectví, které se týkaly jak povolání k zasvěcenému životu, tak i cesty k manželství.
Celé setkání zakončila pontifikální bohoslužba, kterou celebroval biskup Jan Baxant.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou