26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Gymnázium testuje jednotné zkoušky

27. 1. 2015

|
Tisk
|

Jak složité budou přijímací zkoušky na Biskupské gymnázium v Ostravě, si mohou budoucí studenti vyzkoušet s předstihem doma. 

Vydání: 2015/5 Latina na ústupu?, 27.1.2015, Autor: Pavel Siuda

Příloha: Ostravsko-opavská diecéze

Za jednotným testováním stojí Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání CERMAT. „Naše škola se zapojila do ‚Pilotního ověřování organizace přijímacích zkoušek‘, které vyhlásilo ministerstvo školství, takže uchazeči o studium na naší škole projdou jednotným testováním organizovaným CERMATem,“ uvedla ředitelka Biskupského gymnázia v Ostravě Jana Vylobová.
Termíny přijímacích zkoušek jsou pro školy zapojené do pilotního projektu v celé republice stejné. Zájemci o čtyřleté studium budou testy vyplňovat 15. dubna a ti, kdo se hlásí do osmiletého studia, 16. dubna.
Ilustrační testy k pilotnímu ověřování organizace přijímacího řízení 2015 pro čtyřleté i víceleté obory budou na stránkách CERMATu vyvěšeny 6. února. Již nyní si lze vyzkoušet své znalosti v testech z typových úloh z českého jazyka a literatury a matematiky pro žáky 5. a 9. tříd., které jsou k dispozici ke stažení na www.cermat.cz.
Zájem je dvojnásobný
Pilotní formou přijímacích zkoušek bude Biskupské gymnázium v Ostravě přijímat třicet žáků do osmiletého a dalších třicet do čtyřletého studia. Zájem bude patrně vyšší, protože jen během dvou dnů otevřených dveří se do školy přišlo podívat dvakrát tolik dětí. „Celkem školu navštívilo kolem stovky dospělých a přes 120 uchazečů o studium. Návštěvníci mohli vidět výuku předmětů, které na gymnáziu vyučujeme, prohlédli si kapli, odborné učebny i kmenové třídy, tělocvičnu či jídelnu. Mohli se seznámit také s pomůckami pro nevidomé žáky nebo získali informace o studiu i mimoškolních aktivitách přímo od studentů kvinty,“ upřesnila ředitelka Vylobová.
Na Biskupském gymnáziu v Ostravě se v letošním školním roce vzdělává 326 studentů. To je historicky nejvyšší počet studentů v existenci gymnázia, které v příštím roce oslaví 25 let od založení. Přihlášku a další informace k přijímacímu řízení najdou zájemci na stránkách školy www.b-g.cz
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou