26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Farní dům si ve Zlíně opravili sami

10. 12. 2019

|
Tisk
|

Požehnáním a následnou oslavou završili v sobotu zlínští farníci a skauti rok trvající práce na rekonstrukci nového pastoračního domu.

Vydání: 2019/50 Adventní trh, místo setkání, 10.12.2019, Autor: Jiří Gračka

Příloha: Diecézní zpravodajství - Olomoucká arcidiecéze


Budovu s přilehlým pozemkem v místní části Kudlov požehnal odpoledne farář P. Kamil Obr z farnosti sv. Filipa a Jakuba. Při následném posezení zúčastnění vzpomínali, co s domem už dosud stihli prožít.
A bylo na co vzpomínat: při opravách domu odpracovali farníci a skauti i jejich rodiče kolem 1 600 brigádnických hodin. „Další lidé vařili nebo dodali občerstvení, umývali okna, půjčili nářadí, přispěli finančně a také se za celou věc modlili,“ dodal Pavel Šintál z 6. skautského střediska, které bude pastorační dům rovněž využívat.
Budova nabízející několik kluboven, multifunkční sál a potřebné zázemí má odlehčit přeplněné faře v centru města i sídlu skautského oddílu. „Bude sloužit k setkání farních společenství, hnutí a skupin i s možností noclehu na matracích. Zároveň stojí v těsné blízkosti místní kaple sv. Václava, takže se hodí také pro akce s duchovním programem,“ popsal Šintál a doplnil: „Chceme ho rovněž nabídnout farníkům k využití pro soukromá setkání.“
Koupi domu i přilehlého pozemku se podařilo uskutečnit díky sponzorskému daru, farnost do opravy investovala 600 tisíc Kč a skautské středisko 40 tisíc. Souběžně s provozem, který se do něj nyní postupně stěhuje, plánují farnost i skauti na příští rok další práce. „Je potřeba dokončit fasádu, vybudovat na pozemku chodníky a provést další venkovní úpravy, aby se dal využívat také přilehlý pozemek,“ uzavřel Šintál.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou