26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Daniel Herman vstoupil k lidovcům

14. 5. 2013

|
Tisk
|

Co říkáte na vstup Daniela Hermana do KDU-ČSL? Diskutujte pod tímto článkem.

Vydání: 2013/20 Plzeňská diecéze slaví dvacet let, 14.5.2013, Autor: Tomáš Kutil

Bývalý ředitel Ústavu pro studium totalitních režimů, který byl předtím devět let mluvčím České biskupské konference, Daniel Herman, vstoupil minulý týden do KDU-ČSL. Je to jeho první angažmá v politické straně. Jak uvedl pro KT, v politice by se chtěl věnovat především tématu menšin, a pokud by mohl svými zkušenostmi pomoci i ve vztahu mezi církvemi a státem, bude se rád angažovat i zde. „Daniel Herman může být vnímán kontroverzně, ale je to zkušená a silně vyprofilovaná osobnost. Bude platnou součástí našeho týmu,“ okomentoval tento krok Pavel Bělobrádek, předseda KDU-ČSL. Herman se podle svých slov rozhodl pro lidovce proto, že křesťansko-demokratická politika je mu nejbližší a celý život se k ní hlásí. Odmítl tudíž nabídku od ODS, která o něj rovněž stála. O tom, jak přesně bude působení Daniela Hermana v KDU-ČSL vypadat a kam by za stranu případně kandidoval, se rozhodne nejdříve po červnovém sjezdu lidovců.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou