26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Charita má nového generálního sekretáře

9. 9. 2004

|
Tisk
|

Vydání: 2004/6 Handicapovaní, 9.9.2004, Autor: Jan Oulík

Jak jsme už čtenáře informovali, Česká biskupská konference na svém posledním plenárním zasedání jmenovala Jindřicha Suchánka na uvolněné místo generálního sekretáře Sdružení Česká katolická charita.

Jindřich Suchánek má s manažerskou prací bohaté zkušenosti. Byl prvním ředitelem Arcidiecézní charity Olomouc, kde se zasloužil o řadu aktivit - zejména o pomoc při záplavách v roce 1997 a 2002, humanitární pomoc do zahraničí, Tříkrálovou sbírku a otevření Hospice na Svatém Kopečku u Olomouce. Na konci roku 2002 předal z vlastního rozhodnutí funkci ředitele. 'Myslím, že člověk má odejít, když nemusí, každý má znát svůj čas. Odcházím s důvěrou, že můj nástupce to bude dělat lépe,' uvedl předloni v rozhovoru pro časopis Caritas.

Padesátiletý brněnský rodák Jindřich (Hynek) Suchánek absolvoval gymnázium ve Šternberku a pomaturitní studium astronomie ve Valašském Meziříčí. Do roku 1989 vystřídal jedenáct profesí, pracoval mj. jako ošetřovatel zvířat v ZOO, restaurátor starých knih ve Státní vědecké knihovně, topič a montér televizních antén. V letech 1989-1990 byl manažerem Občanského fóra v Olomouci, v roce 1990 byl jedním ze zakladatelů nové organizační struktury Charity a poté ve funkci ředitele Arcidiecézní charity Olomouc organizoval mnohé celorepublikové aktivity.

'Nejvíc si vážím spolupracovníků, kteří dali práci v Charitě srdce i rozum, obětovali svůj čas na budování charitního díla. Jsem hrdý na to, že je tu tolik lidí, kteří toto dílo chápou jako poslání,' uvedl J. Suchánek ve zmíněném rozhovoru pro Caritas.

Generální sekretář a prezident SČKCH jsou podle stanov statutárními zástupci organizace. Do loňského podzimu vykonával funkci generálního sekretáře ing. Jaroslav Kopřiva.
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou