23.–29. dubna 2024
Aktuální
vydání
17
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Červená mašle pro sestry

2. 4. 2019

|
Tisk
|

Červenou mašli si tento týden připnou charitní zdravotní sestry, aby znovu poukázaly na problém s financováním.

Vydání: 2019/14 Posel naděje v Maroku, 2.4.2019, Autor: Tomáš Kutil

Od srpna loňského roku jsou kvůli nízkým platům a proplácení jen části provedených výkonů ve stávkové pohotovosti. Tento čtvrtek má proběhnout další kolo jednání s pojišťovnami. Mašle je symbolem svázání sester s lidmi, jimž svou péči poskytují. „Má připomínat srdce, stejně jako červenou linii, kterou jsme už překročili. Symbolizuje i to, že při své práci máme svázané ruce,“ popisuje Simona Juračková, vedoucí oddělení komunikace Charity. „Opakovaně varujeme, že celý systém zdravotnictví je před kolapsem. Je pět minut po dvanácté. Kvalitní a dostupné zdravotnictví se bez peněz udržet nedá,“ připojuje Dagmar Žitníková, předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou