16.–22. dubna 2024
Aktuální
vydání
16
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Brněnské biskupství sbírá vzpomínky

14. 9. 2004

|
Tisk
|

Vydání: 2004/36 Proč se mi děti nevyvedly, 14.9.2004


V roce 2007 oslaví brněnské biskupství 230. výročí svého založení. K této příležitosti připravuje tematickou publikaci obohacenou o vzpomínky obyvatel nejen brněnské diecéze. Ve své výzvě věřícím, kterou budou číst v kostelích duchovní správci na konci září, píše brněnský biskup Vojtěch Cikrle: „Na vzpomínkové publikaci se jako autor může podílet každý, od nejmenších až po ty, kteří pamatují nejvíc. Kniha bude sestavena ze vzpomínek, příhod, setkání, zastavení, zážitků, významných, humorných či zajímavých událostí, které věřící prožili ve spojení s brněnským biskupstvím, katedrálou sv. Petra a Pavla nebo s farností či místním kostelem.“ Brněnský biskup věří, že si společně s diecezány připomene věci dávno zapomenuté, snahy a úspěchy současníků i předků či předchůdců, kteří svými modlitbami a životem pro Boha budovali v brněnské diecézi základy, na nichž staví tato moravská diecéze dodnes. Příspěvky, jež by neměly překročit rozsah 30 řádků, mohou zájemci posílat do 31. května příštího roku na adresu brněnského biskupství. Přiložit je možné také fotografie.
(čbk)
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou