26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Výlet pana Broučka do 21. století

5. 12. 2013

|
Tisk
|

5.12.2013, Autor: Antonín Randa

Pan Brouček byl mrzutý. Jeho oblíbená Čechie prohrála spornou penaltou z devadesáté minuty a on teď bude chudák celý týden poslouchat uštěpačné poznámky kolegů z práce. Hospody v okolí hřiště byly po zápase plné, ale pan Brouček neměl náladu ani na to pivo. Šel domů, namazal si chleba a mrzutě hleděl do prázdna. Smutkem a únavou mu po chvíli začala klimbat hlava a pomalu, pomaloučku upadal do nejhoršího snu svého života.

Zdálo se mu, že se dostal do budoucnosti a že se v sále plném světel ocitl v hledišti jakéhosi zvláštního divadla, nad jehož pódiem čněl nápis „Volba nejlepšího sportovního klubu České republiky roku 2013“.

Pan Brouček seděl jako uhranutý a se zaujetím pozoroval, co se na pódiu děje. I když měl postavu značně kulatou, byl velkým znalcem sportu všeho druhu, a tak ho pochopitelně velice zajímalo, které kluby získají ta nejvyšší ocenění.  Jenže čím déle na svém sedadle seděl, tím více se vrtěl a ošíval. Dění na pódiu totiž vůbec nerozuměl. Střídaly se na něm kolektivy, o jejichž existenci neměl pan Brouček ani tušení, ba co víc, nedokázal ani poznat, zda si cenu přichází převzít tým hokejistů, nebo zda to budou snad fotbalisté. Vždy jen zaznělo jméno klubu, z hlediště se ozval potlesk, a kapitán týmu si pak odnášel ocenění – minerálku, pivo nebo nějaký přístroj na zahradu.

Pan Brouček z toho byl celý zkoprnělý. Hleděl na tabulku nejúspěšnějších týmů a kroutil nad ní hlavou. Tak tomuhle lidi fandí? Tomu nevěřím. Vždyť to snad ani nejsou sportovní kluby!  Kde jsou naše slavné týmy, pro něž fanoušci žijí? Kde je tradice? Klubová hrdost? Nikdo přeci nemůže fandit nějaké bance a s horoucím srdcem vyvolávat její jméno v hledišti!

Byl to děsivý sen, a když se z něj pan Brouček probudil, byl celý zpocený a musel si nalít panáčka, aby se uklidnil. „Taková hloupost,“ brumlal si pak pro sebe, když znovu usínal. „Ještěže se něco takového nikdy nemůže stát.“ Zívl, oči se mu po chvíli začaly znovu zavírat a tabulka s vítěznými týmy, která ho před chvílí tolik rozrušila, odplouvala kamsi do dálky, do časů, o nichž by nikdy nevěřil, že mohou přijít.

Jak vypadal sen pana Broučka aneb konečné výsledky:

  1. PSG
  2. Graffin
  3. Mountfield
  4. ČEZ
  5. Salith
  6. Baumit
  7. ČSOB
  8. Fastav
  9. BVK Šimek
  10. Hardman
  11. Agel
  12. Farfallino
  13. Verva
  14. Sluneta
  15. Euro Sitex
  16. Quanto
  17. Valosun
  18. Herbadent

Ceny předali zástupci společností Uniqua, Gambrinus, Tipsport, Mattoni a Česká pojišťovna. Děkujeme.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou