26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Ani nemusíme do Chorvatska…

4. 8. 2014

|
Tisk
|

„V Indii jsou pořád ještě lidé, kteří vyznávají, že život je důležitější než umění někam to dotáhnout a něčeho dosáhnout, že báseň je důležitější nežli úřední spis a že umět se milovat se ženou je důležitější než umět číst a psát“ (Eda Kriseová – Čísi svět). Snad i proto máme na Západě letní prázdniny a dovolené, abychom alespoň na chvíli odložili svůj shon, své kategorie, své myšlenkové váhy a míry. V tom tempu, do jakého jsme strženi, potřebujeme odstup od sebe sama, a proto taková letní dovolená je docela dobrou příležitostí.

4.8.2014, Autor: Martin T. Zikmund

Ani nemusíme do Chorvatska, stačí někde brouzdat se lesem, máchat se v jezeře, přečíst si román, obejmout svou ženu, zapomenout se dívat na hodinky a odevzdat se zázraku bytí samotného. Ale i ta dovolená má svůj konec, a pak nás čeká návrat do každodenní rutiny.

Co to pro nás znamená? Vzdorovat všem verzím hesla TIME IS MONEY znovuobjevením šabatu, křesťanské neděle. Bohoslužby jako projevu alternativní kultury. Celý nedělní den v církvi, v rodině a v soukromí přijímat jako čas, který nás upomíná na řád bytí. Být je víc než mít. Být je dar. Být je zázrak. Být milován – to je evangelium. To nám připomíná neděle.

A proto nic nedělám. Jen se kochám bytím samotným. Bohu díky.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou