26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Jak na farní web - dotazník

25. 11. 2013

|
Tisk
|

Vydání: 2013/48 Církev zřídí fondy, 25.11.2013, Autor: Tomáš Kutil

Úroveň prezentace farností na internetu je velmi rozdílná. Některé farnosti svůj web vůbec nemají, jiné se prezentují velmi propracovanými a často aktualizovanými stránkami. „Lidé dnes stále častěji hledají informace na internetu a mnohdy jej využívají i jako nejrychlejší a nejpohodlnější způsob komunikace se svou farností,“ upřesňuje Jan Šedo, správce webu Katolického týdeníku, který se dlouhodobě zabývá problematikou online komunikace a stál u vzniku mnoha internetových projektů.


V KT proto zvažujeme, zda nenabídnout jednoduché a cenově dostupné řešení, které by farnostem zajistilo umístění jejich webové prezentace, případně i její levné vytvoření. „Výroba propracovaných webových stránek dnes stojí desítky až stovky tisíc korun, uvažujeme ale o řešení, které by umožnilo výrobu farního webu v ceně jednoho až dvou tisíc korun,“ doplňuje Jan Šedo. Umístění stránek na internetu – takzvaný webhosting – by pak vyšel na zhruba 500 Kč ročně. Aby bylo možné tuto službu v takto nízké ceně nabídnout, je ovšem nutné, aby se do projektu zapojil větší počet farností. Proto děláme malý průzkum pomocí dotazníku, který naleznete na níže uvedeném odkazu. Budeme též rádi za jeho rozšíření do dalších farností. Jen tak zjistíme, zda by byl o tuto nabídku zájem a budeme moci rozhodnout, jestli se do tohoto projektu pustit.

Prosíme o vyplnění tohoto dotazníku a jeho případné přeposlání do okolních farností: http://goo.gl/KyiLwz

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou