26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Biskup pozval zástupce dalších církví

30. 1. 2018

|
Tisk
|

Zpřetrhané řetězy byly symbolem letošní ekumenické bohoslužby v královéhradecké katedrále Ducha Svatého, kam pozval v pondělí 22. ledna všechny duchovní křesťanských církví ve městě biskup Jan Vokál.

Vydání: 2018/5 Biskupská posila v Praze, 30.1.2018, Autor: Pavel Sršeň

Příloha: Diecézní zpravodajství - Královehradecká diecéze



 
Jak během setkání zaznělo, rozmanitost křesťanských církví především obohacuje lidské životy, víru a vztahy. „Jednota má převahu nad konfliktem. Nejsme tady dnes pro to, abychom vytvořili jednotu, která se rozpadne při prvním konfliktu. Život není jenom idea. Realita je důležitější než idea, realita je bohatší a celek je nadřazen části. Ten celek, který dá skutečně růst části – jedinec v rodině, rodina v obci, obec v národě. Církev je cestou ke skutečným životním celkům,“ uvedl během homilie děkan pražské Katolické teologické fakulty UK Prokop Brož.
Podobné ekumenické setkání, ovšem bez společné bohoslužby, proběhlo i v Litomyšli ve čtvrtek 18. ledna, kde se dopoledne na římskokatolické faře sešli zástupci místních křesťanských církví, kteří mezi sebe pozvali emeritního plzeňského biskupa Františka Radkovského, jenž v rámci ČBK vedl Radu pro ekumenismus.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou