26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

'Biblický impulz' chce studentům pomoci v seznámení

29. 9. 2010

|
Tisk
|

Vydání: 2010/40 Facebook, 29.9.2010, Autor: Jiří Prinz

S originálním nápadem, jak by se mladí křesťanští studenti mohli vzájemně lépe poznávat, přišli brněnští vysokoškoláci. Na měsíc říjen plánují celou řadu akcí, při nichž se hodlají scházet nad studiem Bible.

„Jde o vlnu malých akcí pořádaných samotnými studenty. Měly by proběhnout na co nejvíce školách, fakultách, kolejích a internátech po celé republice,“ říká jeden z organizátorů projektu Jan Šedo, podle něhož mohou mít seznamovací akce různou podobu. „Mohou být různého druhu: od promítání filmů přes rozjímání až po setkání u dobrého jídla. Společným jmenovatelem všech akcí je ale práce s Biblí, modlitba a vzájemné seznámení,“ upřesňuje Jan Šedo. Konkrétní realizace projektu, který organizátoři nazvali Biblický impulz, je přitom podle Petry Vašíčkové, zástupkyně hlavního organizátora projektu sdružení signály.cz, zcela v režii jednotlivých studentů. „Kdokoliv ze studentů může například u sebe doma, na privátě či koleji uspořádat jednu z akcí a pozvat na ni prostřednictvím plakátů, vizitek či registrace akce na webu další věřící studenty, kteří se tak při setkání navzájem seznámí,“ vysvětluje Petra Vašíčková. Součástí projektu, který organizátoři začali připravovat již začátkem letošního roku, jsou i soutěže o věcné ceny. „Prvních sto účastníků, kteří zorganizují akci pro své spolužáky, dostane knihu z nabídky Karmelitánského nakladatelství. Obdobně bude odměněno i prvních padesát lidí, kteří se na webu podělí o svou inspiraci, jak uspořádat akci Biblického impulzu,“ dodává Petra Vašíčková. Podle jejích slov mohou vítězové získat i nedávno vydanou Jeruzalémskou Bibli či na speciálním papíře vytištěnou, nepromokavou Bibli do nepohody. Do akce se už přihlásilo přes 200 studentů a proběhnout by měla přinejmenším v deseti největších městech ČR. Bližší informace lze nalézt na www.biblickyimpulz.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou