26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Antiochia vyjela do Stráže

8. 8. 2017

|
Tisk
|

Mladí křesťané z misijního Společenství Antiochia strávili první polovinu letních prázdnin ve Stráži pod Ralskem.

Vydání: 2017/32 Kříž nad spáleništěm, symbol naděje, 8.8.2017, Autor: Jana Michálková

Příloha: Diecézní zpravodajství - Litoměřická diecéze



Připravovali programy pro děti, navštěvovali seniory v tamním domově. S pásmem křesťanských písní a osobními příběhy víry a života zavítali i do zdejší věznice a také do Komunitního domu sv. Dismase, kde pomáhají propuštěným z výkonu trestu k návratu do běžného života.
Ve Stráži pod Ralskem nebyli žádnými nováčky. Poprvé zde jejich misie probíhala v roce 2011 a pak ještě v následujících dvou letech. „Někteří si nás pamatovali z předchozích let,“ říká bohoslovec František Čech, vedoucí jednoho z týmů.
Hlavní myšlenkou misijního společenství Antiochia je přiblížit lidem křesťanství. Navazují s místními osobní kontakty, podílejí se na životě a aktivitách farnosti. Odezva napříč oslovenými skupinami lidí byla kladná. „Antiošáci jsou hodní a hrajeme samé hry – to nás baví,“ potvrdili devítiletý Noe a čtrnáctiletý Gabriel.
Věznici ve Stráži navštívili mladí křesťané hned dvakrát. „I přes horké počasí byla vězeňská kaple plná. Během besedy a písniček se vytvořila příjemná atmosféra, která umocnila touhu některých strážských vězňů se o věci spirituality a víry dále zajímat,“ uvedl zase vězeňský kaplan P. Martin Škoda.
Týmy Antiochie o prázdninách působily už na devíti místech litoměřické diecéze. Kromě Stráže pod Ralskem také v Křešicích, Kravařích, Chcebuzi, Úštěku, Chlumci, Libouchci, ve Cvikově a v Bělé pod Bezdězem.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou