26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Za mír se modlili i Češi

10. 6. 2014

|
Tisk
|

Papež, prezidenti Izraele a Palestiny i konstantinopolský patriarcha se v neděli večer modlili ve Vatikánských zahradách za mír.

Vydání: 2014/24 Polští lékaři hájí svobodu svědomí, 10.6.2014, Autor: Tomáš Kutil

(Více o tomto unikátním setkání přinášíme na str. 3.) Duchovně se k nim připojili i mnozí čeští a moravští věřící, poté co je vyzval papežský nuncius arcibiskup Giuseppe Leanza. „Tímto způsobem se modlitba za mír, která vzejde od hrobu svatého Petra, rozšíří do všech končin země. Doufáme, že se tak naplní Pánův příslib: Když budou dva z vás jednomyslně prosit o cokoliv, dostanou to od mého Otce, který je v nebesích,“ tlumočil Leanza Františkova slova. Přestože šlo o spontánní akci, kterou papež navrhl teprve před 
čtrnácti dny při návštěvě Blízkého východu, stihli si věřící výzvy o modlitební podporu všimnout. Přímluva za mír a Boží požehnání tomuto setkání tak zazněla například v pražské katedrále během slavnosti Seslání Ducha Svatého.
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou