16.–22. dubna 2024
Aktuální
vydání
16
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Hledáme národní centrum pro setkání v Madridu

3. 2. 2011

|
Tisk
|

Vydání: 2011/6 Mladí řeholníci, 3.2.2011, Autor: Tomáš Kutil

V doprovodu P. Víta Zatloukala, šéfa Sekce pro mládež ČBK, se ANNA BRABCOVÁ zúčastnila v lednu přípravného setkání na Světový den mládeže, který se bude v srpnu konat ve španělském Madridu.

Pomohlo vám přípravné setkání při organizaci české výpravy do Madridu?

Získala jsem tam aktuálnější informace ohledně příprav, setkala se s dotyčnými organizátory a získala na ně kontakty. Navštívili jsme také místa, kde se budou konat hlavní společná setkání.

Setkala jste se také s Marisou Jiménez, která bude mít na starosti Dny v diecézi Tarragona, kde bude mít česká mládež předprogram…

Program Dní v diecézi Tarragona od 11. do 15. srpna má už konkrétní strukturu. V pátek 12. srpna bude pro mladé lidi z Čech připraven program ve farnostech. V sobotu 13. srpna se účastníci ze všech katalánských diecézí sjedou do Barcelony. A v neděli 14. srpna budeme poznávat hudební a kulturní tradice Tarragony. Večer oslavíme následující svátek Nanebevzetí Panny Marie vigilií a mší svatou. Tarragona je skutečně krásné město na pobřeží Středozemního moře. Celé setkání však nebude věnováno jen poznávání kultury a tradic, ale především duchovnímu prožitku – utvrzení a posílení ve víře.

Co vás osobně při této cestě do Španělska nejvíce zaujalo?

Setkání s mnoha zástupci z celého světa, kteří připravují mladé lidi ze své země na tuto obrovskou slavnost. Také jsem si uvědomila, že v některých zemích mají mnohem větší problémy například s přístupem k internetu, vízy, financemi – přitom se moc chtějí účastnit tohoto setkání. Vládla tam velmi přátelská atmosféra, i přes rozdílnost kultur a jazykových znalostí jsme si vzájemně rozuměli.

V jakém stavu jsou momentálně přípravy české skupiny?

V současnosti se snažíme najít vhodné místo pro české národní centrum v Madridu, kde bude probíhat dopolední program, katecheze biskupů a mše svaté. Toto místo bude poskytovat českým účastníkům také zázemí, služby a informace. Předpokládáme, že se tohoto setkání zúčastní přes 1 500 mladých lidí. Chtěla bych mládež povzbudit, aby přijala pozvání Svatého otce a pozvání věřících ze Španělska na Světový den mládeže. Španělský organizační tým nás též prosil o včasné přihlášení, protože čím více účastníků bude včas zaregistrováno, tím lépe může toto setkání připravit.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou